BIY AD

22 Nisan 2009 Çarşamba

Yarı Final Tam Heyecan


Sezonun en kritik noktasına geldik nihayet, Sarayın Sultanları, Çarşamba saat 20.00'da Caferağa'da Fenerbahçe ile karşılaşıcaklar.

Seriye 1-0 geride ve saha dezavantajı ile başlıyoruz. Bir yerde, normal sezonda yaşanan idari sorunların ceremesini çekeceğiz bu seride. Yarın oynanacak maç iki takım arasında oynanan bu sezonki beşinci maç olacak. Geride kalan dört maçın üçünde Fenerbahçe üstünlüğü var, sezon başından oynanan Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan taraf biz olmuştuk Ankara'da. Daha sonrasında ise iki lig maçında ve geçtiğimiz hafta Kayseri'de Türkiye Kupası'nda mağlup olduk. İki takım da birbirini gayet iyi tanıyor, birbirlerinin artılarını ve zaaflarını çok iyi biliyorlar artık.

Geçen sezon finalde kaybederken serbest atış atamayacak hale getirecek kadar bizi yoran dar rotasyonumuz ve pota altındaki zayıflığımız bizi en çok zorlayan noktalardı. Eurocup finalinde boyalı bölgeden zorlandığımızı ve sayıların çoğunu oradan yediğimizi gördük. Fakat Kara Braxton'ın takıma dahil olması ile birlikte bu sorunu biraz daha bertaraf etmiş durumdayız.

Türkiye Kupası'nda burnu kırılan Esra Şencebe oynayamamıştı, onun yerine ilk beş başlayan Şaziye ve onu yedekleyen Tuğba felaket bir şut yüzdesi tutturunca kazanmak pek de kolay olmamıştı. Yarın Esra sahada olucak, bu bizim için önemli. Onun dönüşü ile kısa rotasyonumuzdan gereken katkıyı almamız daha olası Şaziye'nin kötü ve Tuğba'nın istikrarsız performansını düşündüğümüzde.

Bu seriyi kazanacaksak eğer kesinlikle deplasmandan bir galibiyet çıkartmamız gerekiyor. Bu yarın ya da serinin dördüncü maçında olucak ama illaki oradan bir galibiyet şart bize. İki takımı izledik bu sene defalarca.. Eurocup finaline kadar gelen süreçte ve onun ardından Türkiye Kupası'nda yükselen bir form grafiğine sahibiz. Form tutulması gereken en kritik yerde önemli bir ivme yakaladık ve yorucu bir dönemin ardından dinlenmek için de gereken fırsatı da bulduk bu haftaiçinde.

Kayseri'de kenardan teknik anlamda bir destek alabilseydik eğer son periyottaki o baskılı savunmamız ve Augustus odaklı hücumumuz ile kupaya uzanabilirdik ama Okan Çevik ne yazık ki bunu başaramadı. Kayseri'den sonra yarı final serisinde de geniş bütçeli kadroların başında yeterli olmadıkları sıkça dile getirilen iki coach karşı karşıya gelecek yine. Bakalım eleştirileri, derbi zaferi ile bir sürelik de olsa bastıracak hoca kim olacak.

Yarınki maçın taktikleri, setleri bellidir ama sonucu belirleyecek olan bunlar değil. Sahaya çıkıp tribüne kulağımızı tıkadıktan sonra, bu sene için bir kez daha Caferağa'ya dönmemize gerek kalmadan evimizde seriyi bitirebiliriz.

Hiç yorum yok: