BIY AD

5 Nisan 2009 Pazar

EuroLeague'de Sürpriz Yok

Bugün oynanan final maçıyla EuroLeague 2009 şampiyonu belli oldu. Spartak Moskova 85-70 kazandığı maç sonrası üst üste üçüncü kez en büyük kupayı eve götürdü.
Bu sezon bir sürpriz yaparak finale kadar gelen Salamca ekibi Halcon Avenida, Final Four'un şehrinde düzenlemesiyle ev sahibi avantajına sahip olsa da güçlü rakibine ilk çeyrek haricinde direnemedi. Maçın başlarında Gunta Basko ve sayılarının çoğunu fark açılıp, savunma düştükten sonra bulsa da Le'Coe Willingham dışında durumdan pek rahatsız olan yoktu İspanyol ekibinde. Le'Coe Willingham attığı 25 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.

Ruslar(aslında Ruslar demek yanlış, WNBA karması gibi Spartak) açısından bakarsak maça, Diana Taurasi 31 sayı ile aldı götürdü maçı, Sue Bird 40 dakika sahada kaldığı maçta 13 sayı, 10 asistle double double yaptı, L. Jackson ise -kendi standartlarında- vasat bir oyunla 13 sayı, 5 ribaundluk bir performans gösterdi.

3.'lük maçında yine bir Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg, MKB Euroleasing'i 80-56'lık skorla mağlup edip en iyi üçüncü takım oldular.

Bir paragrafda; Halcon Avenida taraftarına. Maça %90'a yakını, takımlarının rengi olan laciverti tercih ederek gelmişler, fark açılsa da takımlarına küsmediler. Maçın son anlarında marşlarla, maç bittikten sonra takımlarını önlerine çağırarak alkışlar ve yine marşlarla ikinciliği kutladılar. Tarafsız bir gözle bakınca renk bütünlüğünü sağlayan ve coşkulu basketbol taraftarını izlemesi çok keyifli.
9 Nisan Perşembe günü, biz de kıpkırmızı bir salonda şampiyonluğu kutlarız inşallah.

Hiç yorum yok: