BIY AD

12 Nisan 2009 Pazar

1.Günün Ardından


Teknosa Türkiye Kupasında çeyrek final maçları oynandı bugün..

Ceyhan Belediye 65 - Tarsus Belediye 71

Beşiktaş Cola Turka 62 - Fenerbahçe 84

Panküp Ted 58 - Samsun Basket 74

Galatasaray 67 - Mersin BŞB 54

___

Maçları izleme şansımız olmadığı için federasyonun live score aparatından takip ettik mecburen onu baştan söyleyelim.

Ceyhan Belediye - Tarsus Belediye maçı bu turda favorisi olmayan tek maçtı bana göre, iki takım da ligi bitirdi. İkisinin de son amacı burasıydı ve buraya kafaca daha iyi hazırlanan taraf turu geçicekti. Maç boyunca önde giden taraf Tarsus oldu,kovalayan da Ceyhan Belediye. Son çeyrekte rakibini yakalamayı başardı Ceyhan takımı 54-55'lik skor ile ama o anda en skorer oyuncuları Campbell 4.faulü alarak kenara geldi. Maçın kırılma anı da burası oldu tam olarak, onun kenara gidişiyle Ceyhan hücumu tıkandı ve Tarsus Belediye yakaladığı 9-0'lık seri ile maçı koparmayı başardı.

Beşiktaş Cola Turka her ne kadar normal sezonda iki maçı da kazanmış olsa da turun ağır favorisi Fenerbahçe'ydi. Beklendiği gibi de oldu, çok rahat bir galibiyet aldı Fenerbahçe. . İlk çeyrekte her ne kadar direnç gösterse de siyah beyazlılar, ligde kaybettiği iki maçtan dersini alan Fenerbahçe ikinci çeyrekte kopardı maçı.Ajavon hariç 30 dakikayı gören yok Fenerbahçe'de, kadro derinliğini kullandı coach Haydar Kemal Ateş geri kalan maçları düşünerek. Beşiktaş Cola Turka'nın da pek yapacak birşeyi yoktu açıkçası, giden gelen oyuncular maddi problemler derken rotasyonları daraldı iyice, uzun oyuncuları yok diyebiliriz üstüne bir de iç huzursuzluk olduğu bu kadar bariz iken kimse sahaya istediği performansı tam olarak koyamıyor haliyle.

Ligin flaş ekibi Samsun Basket'in zorlanacağını düşünüyordum Ayhan Avcı'ya karşı, ama tek devre direnebildi ev sahibi takım. Larkins 24 sayı 9 ribaund ile potaltında her zamanki performanslarından birini gösterip üstüne bir de McBride 19 sayı -5 asist yazınca kazanmak pek de zor olmadı Samsun için. Klasik galibiyetlerinden birini aldılar iki yabancı oyuncularının katkısı ile.Kübra Siyahdemir 1/7 ile felaket attı üç sayı çizgisinin gerisinden onu da ekleyeyim unutmadan. Bu mağlubiyetle birlikte sezonu kapattı Kayseri temsilcisi, Kübra dönecek mi yoksa orada mı kalıcak, başka bir takıma mı geçicek onu da merak ediyorum açıkcası, bir sene daha kalsa daha iyi olucak gibi onun gelişimi açısından.

Son maçta şampiyon sahne aldı. Maçın başlama saatini 19.00 olarak ayarlayanları bir kez daha anarak takip ettim maçı. Perşembe gecesinin ardından yedek ağırlıklı bir beşle çıktık maça: Esra Şencebe - Tuğba Palazoğlu - Şaziye Karslı - Marina Kress - Sophia Young.

Maçtan önce prese dayalı oyun anlayışı olan Mersin takımına karşı top kaybı sayımızın fazla olacağını söylemiştim, ilk çeyrekte sekiz top kaybı ile oynadık. Augustus'un bu çeyrekte hiç oynamadığını ve Işıl'ın da son iki dakikada oyuna girdiğini düşünürsek makul karşılanabilir bir sayı bu bizim için. Zaman kısıtlı olsa da dersimizi iyi çalıştığımızı gösterdik zaten ikinci çeyrekte Işıl ve Augustus oyunda iken yaptığımız sadece iki top kaybı ile.

Augustus ve Işıl'ın oyuna girmesi ile birlikte ikinci çeyrekte 11-3'lük bir seri yakaladık ve bir daha da arkamıza bakmadık açıkçası. Bütün maçı çift hanelerde götürerek, tüm oyuncularımızdan yararlanarak beklediğimden çok çok daha rahat bir galibiyet aldık. Esra Şencebe hariç finalde oynayan tüm oyuncuları dinlendirme şansı buldu coach Okan Çevik, Esra 28 dakika sahada kaldı. Şaziye Karslı geldiği günden bu yana en uzun sürede sahada kaldığı maçı oynadı bugün-ki başlıkta da gördüğünüz üzere kendisi maçın en değerli oyuncusu seçildi- uzun süredir ortalıklarda gözükmeyen Korel Engin'in de yine az da olsa oynadığını gördük bugün. Bahar Çağlar'ın ve Yasemen Saylar'ın da süre alması sevindirici bizim adımıza. 10 oyuncudan skor katkısı almamız ve bunların arasından sadece Augustus ile Şaziye'nin çift haneli sayıya ulaşması-11'er sayı- takım oyunumuzun ne durumda olduğunun en iyi göstergesi olsa gerek.

Maçı izleyemedik ne oldu ne bitti tam anlamıyla bilemiyorum ama Mersin'in bu kadar kolay pes etmesini beklemiyordum ben şahsen. Bugün alınan rahat galibiyet takımın bir gün daha dinlenmesi açısından önemliydi zira bu maçların telafisi yok,ona rağmen kadrodaki herkesin şans bulması ve yarına daha diri çıkıcak olmamız önemli gelişmeler bizim adımıza.

Yarı final eşleşmeleri ise şu şekilde oldu:

Tarsus Belediye - Fenerbahçe 14.30

Galatasaray - Samsun Basket 17.00

Bu maçlarda neler olabileceği hakkında yarın detaylıca konuşuruz ama nihayet bu maçları Ntvspor'dan izleme şansımız olucak. Önce Fenerbahçe maçını, ardından bizim maçımız canlı yayınlanacak.

Hiç yorum yok: