BIY AD

13 Nisan 2009 Pazartesi

Samsun Basket Maçı Öncesi

Kupada ikinci güne başlıyoruz.

Dünkü rahat galibiyetin ardından bugünkü rakibimiz ligin flaş ekibi Samsun Basket. Sezonun ilk maçında deplasmanda farklı kaybetmiştik Samsun takımına, ikinci devrede ise zorlanmamıza rağmen 64-61 kazanmıştık Ayhan Şahenk'de.

Lige bu sene çıkan bir takımın normal sezonu ikinci sırada tamamlaması, evinde maç kaybetmemesi, İstanbul'da da hep son saniye basketleri ile yenilmesi bir de bunun üstüne kupa yarı finaline gelip final için mücadele ediyor olması takdir edilecek bir durum tabii ki. Coach Cantuğ Keskindemir başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor öncelikle.

Kupada yorgun olmamızı ve haftaiçi gelen başarıdan sonra konsantrasyon zorluğu çekeceğimizi düşünüyordum ama dün Mersin önünde alınan rahat galibiyet takımın iyi durumda olduğunu gösterdi. Bir gün daha dinlenme fırsatı bulmamız açısından önemliydi bu galibiyet, bu turda Tarsus'u çeksek finale daha da diri kalma ihtimalimiz vardı ama şu noktadan sonra pek de önemi yok, kupayı alacak takım herkesi yenmek durumunda nihayetinde.

1 ve 5 numaralardaki iyi tercihlerine, tecrübeli yerli oyuncular, basketbolu iyi bilen bir coach ve de dolu bir salon eklenince Samsun Basket'in şu andaki durumuna şaşırmamak gerekiyor, biraz ilgi biraz bütçe ile organizasyon birleştiğinde başarının çok da uzak olmadığını göstermeleri açısından önemli bir örnekler.

Dün Panküp Ted karşısında epey zorlandı Samsun takımı, son çeyreğe kadar fark hep bir iki basket şeklinde gitti geldi. Son çeyrekte yakaladıkları 11-0'lık seri ile maçı kopardılar ama Larkins, McBride, Bales ve Nihan 30 dakikanın üzerinde süre aldılar dün. Pek dinlenme fırsatları olmadı başabaş geçince maç. En kritik oyuncuları pota altında Larkins tabii ki hem hücum anlamında hem savunma anlamında. Dışarıdan da McBride'in desteği gelince maçları kazanmak pek de zor olmuyor onlar için. Ama dediğim gibi dünün yorgunluğu olucaktır illa ki.

Bugün en kritik nokta boyalı bölgedeki mücadele olucak, orayı iyi savunmamız gerekiyor. Perşembe gecesi Batkovic&Godin ikilisine karşı büyük bir savaş veren uzunlarımızın bugün daha hazırlıklı olacakları kesin. Kara Braxton destekli olucaz üstelik bu sefer. Hücumda da kritik noktamız yine pota altı hücumumuz olucak, daha doğrusu dün az süre alan ve dinlenme fırsatı bulan Sophia Young'ı nasıl kullanacağımız çok önemli. Final maçında izlediğimiz Sophia geçen yıldan kesitler sundu bize, pota altında ikili mücadeleye girmeden onun imzası olmuş orta mesafe şutlarını gösterdi bu sezon belki de ilk defa ve en efektif şekilde. Undersized bir oyuncu Sophia, onu pota altında sırtı dönük kullanmak saçmalık. Okan Çevik de bayan basketbolunda ilk tecrübesini yaşıyor, zamanla öğreneceği şeyler var şüphesiz. Ilk olarak bunu anladığını düşünüyorum final maçından sonra.

Augustus'u dün epeyce dinlendirme şansı bulduk, bugün onunla başlayabiliriz maça. Aynı şekilde Işıl da dün pek süre almayanlar arasındaydı. Pota altında bu mücadele varken dışarıda McBride'i savunmak önemli. Işıl- Esra zaman zaman Tuğba ile topa iyi baskı yapmamız gerekiyor zira en küçük fırsatı değerlendirecek kapasitede bir isim McBride ve Samsun'un oyun planında da çok büyük bir yere sahip.

Final yorgunluğuna ve rehavetine rağmen dün Mersin gibi hücum setleri iyi olan bir takımı 54 sayıda tutmamız sevindirici bir gelişme savunmamız adına. Zira isimler değişebilir, hücumda zorlanabiliriz ama takım halinde savunma yapabilmek çok önemli. Zaten savunma yapmanın karşılığını alan oyuncular, kolay kolay vazgeçemezler savunmadan. Finalin takımın üzerindeki bir diğer olumlu etkisi de kesinlikle bu olucak.

Topa baskı ile başlayacak savunmanın pota altında sertleşmesi ve Larkins'i devre dışı bırakmamız maçın kilit noktası olucak bana göre. Hücumda da kısalarımız daha iyi Samsun takımına göre, özellikle dün dinlenme fırsatı bulan Augustus'u da olaya dahil etmeyi başarabilirsek final yolu açık. Tek handikap yorgunluk ve rehavet olabilir, onun haricinde çekinilecek bir durum yok.Bir saat kaldı maça bekliyoruz..

Hiç yorum yok: