BIY AD

1 Aralık 2010 Çarşamba

F.Bahçe: 79 - Rivas Ecopolis: 77

Geçen haftaki tarihi Ekaterinburg galibiyetinin ardından hafta sonunda G.Saray'ı geriden gelerek son çeyrek performansıyla geçen F.Bahçe Caferağa'da Ecopolis'i ağırladı bugün. İlk yarısını 44-32 önde tamamladığı karşılaşmanın ikinci yarısında Valdemoro önderliğinde geri dönen rakibine karşı koymakta zorlandı sarı lacivertliler. Finale girerken fark sadece üçtü, 62-59, ve daha önemlisi rüzgar Ecopolis tarafından esmeye başlamıştı. Üst üste gelen zorlu maçlar, deplasman yolculukları ve bunun bünyede yarattığı etkiler konuşulabilir elbette, doğaldır da bunları konuşmak.Önemli olan burada ayakta kalabilmekti. Valdemoro ve boyalı bölgede Paris'in sayılarıyla bitime beş dakika kala 70-70'i gören ve oyunu yeniden başlatan Ecopolis, son 12 saniyeye 77-76 önde ve henüz sadece iki takım faulüyle girmeyi başardı. Ratgeber molasından dönen F.Bahçe'ye faul yapacakları ve kalan 12 saniyeyi mümkün mertebe yemek isteyecekleri kesindi. İlk faul geldiğinde sadece 2 saniye yiyebilmişlerdi. İlk faulün yapıldığı isim olan Taurasi, ikinci taktik faulde bitime 9 saniye kala yay gerisinden şut düdüğünü çaldırmayı başardı. Cruz'un büyük hatası Taurasi'nin her an istim üstünde olan oyun aklıyla birleşince üç serbest atış kazanan F.Bahçe, salondan 79-77 galip ayrılmayı başardı.

İlk yarının sefasını sürdüğü 2. yarı performansıyla en kritik anda geriye düşmesine ve Taurasi'nin de şut anlamında iyi bir oyun çıkarmamasına rağmen F.Bahçe, yıldız oyuncunun oyun aklı ve İspanyolları deliye döndüren şut düdüğüyle galibiyeti almayı başardı. - Faul ve 3 atış kararının doğru olduğunu düşünüyorum, altını çizeyim.- Bu galibiyetle birlikte 6-6 yapan F.Bahçe'nin namağlup ünvanını sürdürmesi kadar değerli olan bir diğer nokta bu galibiyetin bu performansla alınmış olması bence. 2.yarısında konsantrasyon sorunu yaşadığı maçı büyük yıldızıyla kopardı aldı sarı lacivertliler.

Nevriye Yılmaz boyalı bölgeden %75 şut isabetiyle ürettiği 24 sayısıyla maçın en skoreri olurken Taurasi hiç oyundan çıkmadan 22 sayıyla onu takip etti. Maç topunda yay gerisinden çemberi göremeyen Valdemoro'nun 17 sayı-6 asisti ve eski dost Paris'in 8-9 şut isabetiyle ürettiği 19 sayısı galibiyet için yeterli olmadı Ecopolis adına.

3 yorum:

78ers dedi ki...

ros caseres'in kendi sahasinda kaybettigi macla beraber ilk turda sonunda total siralmada birinci olmak adina buyuk avantaj elde edildi.

Adsız dedi ki...

gerçekten takımda bir yorgunluk var ve bazen de rakip küçümseniyor.son pozisyon bana göre de faul ama bu tarz faulleri hiç sevmiyorum.bunu nba de kobe bryant da çok yapıyor.oyuncunun kolunu oraya uzatacağını biliyor ve hemen atış kullanıyor.tamamen cruzun dalgınlığı yüzünden.neyse önemli olan kazanmaktı.

Adsız dedi ki...

bence bu takıma iyi bir 4 veya 5 numara alınmalı.nevriye neredeyse her maç 40 dakika oynuyor.bu kıza bir şey olursa bizim için çok kötü olur.hana horakova ve anna vajda takıma bir türlü alışamadı.bunlardan birisi gönderilip iyi bir 4 veya 5 numara alınmalı.ben bu oyunculara kötü demiyorum.ivana matovic de maçtan sonra şunları söyledi:
ben şimdiye kadar değişik ülkelerde oynadığım için uyum problemini daha kolay atlatırım ama horakova ilk defa çek cumhuriyeti dışında,vajda da ilk defa macaristan dışında oynuyorlar ve biraz zaman ihtiyaçları var dedi.tamam zaman verelim ama ya sezon sonuna kadar bu problem devam ederse...