BIY AD

23 Aralık 2010 Perşembe

TKBL Raporu (Ortadaki Dörtlü)

5. Botaş (6-3)

Tarsus:73 - Botaş:80
Botaş:83 - Samsun:60
İstanbul Üni:65 - Botaş:80
Galatasaray:75 - Botaş:68
Botaş:75 - Alanya:70
Mersin:76 - Botaş:66
Botaş:93 - Burhaniye:76
Beşiktaş:101 - Botaş:88


İstatistik Liderleri:
Sayı: Jolene Anderson 23.1
Asist: Whitney Boddie 4.1
Ribaund: Jolene Anderson 7.7
Blok: Alessandra Oliviera 0.5
Top Çalma: Jolene Anderson 2.7
Top Kaybı: Whitney Boddie 2.8

Abdi İpekçi'deki maçın ikinci yarısı başlayana kadar, Botaş'ın harika bir performansı vardı. O maçın kalan bölümünde Galatasaray'ın kırdığı zincirin geri dönüşü hiç iyi olmadı Botaş için. O
 günden sonra sadece Adana'da Alanya ve Burhaniye'yi yenebildiler ve 6.'lığa kadar gerilediler. Takımın performansı düşse de bundan hiç etkilenmeyen Jolene Anderson var Botaş'ta. Çok iyi performanslar sergileyip ligin en dikkat çekici oyuncularından biri oldu Jolene. İstatistik liderlerinde adı geçmese de Megan Frazee'yi de atlamayalım, o da takımı için başarıyla mücadele ediyor, Jolene ile birlikte. Bu araya en çok sevinen takım Botaş'tır herhalde, kaybettikleri havayı yakalamak adına bu arayı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Lige başladıkları hallerine dönerlerse, 3.'lük bile mümkün Botaş için, negatif manada ise şu en fazla bir basamak geriye giderler bana göre.

6. Tarsus Belediye (5-4)


Tarsus:73 - Botaş:80

Fenerbahçe:98 - Tarsus:82
Tarsus:69 - Panküp:56
Tarsus:66 - Samsun:57
İstanbul Üni:51 - Tarsus:71
Tarsus:75 - Ceyhan:54
Galatasaray:79 - Tarsus:69
Tarsus:92 - Alanya:71
Mersin:57 - Tarsus:56

İstatistik Liderleri:
Sayı: Plenette Pierson 18.0
Asist: Dominique Canty 3.5
Ribaund: Plenette Pierson 8.1
Blok: Cathrine Kraayeveld 1.1
Top Çalma: Dominique Canty 1.7
Top Kaybı: Kübra Siyahdemir 2.3

Tarsus 3 ve 8. haftalar arasında iyi bir form yakalamıştı. Kendi evlerinde kaybedilen Botaş maçı, hedef maçlardan biriydi ama o yenilgiyi de, İstanbul'a geldikleri deplasmanlar gibi anlayışla karşılayabiliriz. Fakat 9. hafta Mersin derbisinde kaybettikleri maç, sezonun en büyük eksisi Tarsus adına. Fenerbahçe, Botaş ve Galatasaray'ın ardından ligin en skorer 4. takımı konumundalar, bunda en büyük etken 6 farklı elden skor katkısı alabilmeleri. Sene başında anlaştıkları, Amerika Milli Takımı oyuncusu Jayne Appel'den vazgeçmek zorunda kalmışlardı. Crossley ve Appel'in yerine anlaşılan Kraayeveld üst düzey bir katkı sağlayamasa da takıma, idare ediyorlar bir şekilde. Takımın yıldızı, sayı ve ribaund lider de olan Pierson  kuşkusuz. Kübra da çift haneli skor ortalamasıyla takımın en dikkat çeken yerlisi. 4 tecrübeli yabancının yanında 10.1 sayı ortalamasına ulaşması iyi yönü Kübra'nın, fakat yine de topu daha verimli kullanabilir. Tarsus çok tecrübeli bir yerli rotasyonuna sahip olmadığı için, performanslarını önceden kestirmek kolay olmuyor. Yine de 6.'lıktan daha geriye gideceklerini sanmıyorum. Panküp, Beşiktaş ve Botaş'ın konsantrasyon kayıpları ise daha yukarısı için bir şans olabilir.

7. Mersin BŞB (4-5)

Ceyhan:68 - Mersin:62
Mersin:69 - Galatasaray:76
Alanya:72 - Mersin:68
Panküp:62 - Mersin:55
Mersin:83 - Burhaniye:60
Beşiktaş:67 - Mersin:81
Mersin:76 - Botaş:66
Fenerbahçe:83 - Mersin:46
Mersin:57 - Tarsus:56

İstatistik Liderleri:
Sayı: Constance Jinks 13.5
Asist: Tuğçe İnöntepe 2.6
Ribaund: Chanel Mokango 7.3
Blok: Chanel Mokango 1.6
Top Çalma: Lacey Simpson & Tuğba Talaşlıoğlu 1.6
Top Kaybı: Constance Jinks 3.2

Mersin iki üst sırasındaki Botaş'ın, tam tersi adeta. Dördüncü haftadan sonra çok farklı bir Mersin gördük. Burhaniye maçını ayırıyoruz ama Beşiktaş, Botaş ve Tarsus galibiyetleri önemli ve değerli kazanımlar. İlk dört hafta sonunda mücadelesini küme düşmemek üzerine mi verecek dediğimiz Mersin, son beş haftada hedefinin playoff olduğunu ispatladı. Sadece aradaki Fenerbahçe maçında durdu takım, Taurasi'siz Fenerbahçe'den yenilen 37 sayılık fark da az buz değil tabii onun da altını çizelim. Tuğçe İnöntepe'nin, takımına gözle görülür bir etkisi var, Mersin sadece Tuğçe'nin çift hanelere ulaştığı maçları kazanabildi. Şöyle bir istatistik daha verelim; Kaybedilen 5 maçta Tuğçe İnöntepe; 4.6 sayı-1.6 asist-2.4 ribaund, Kazanılan 4 maçta Tuğçe İnöntepe; 13.7 sayı-4.0 asist-5.0 ribaund. Üstteki Beşiktaş, Botaş ve Tarsus'a karşı galibiyetler alsalar da ben hala sıralamada bu takımlardan birini geçebileceklerine ikna olmuş değilim. Sezon sonunda playoffun son iki biletinden birisi Mersin'e gider gibi gözüküyor.

8. Samsun Basketbol (3-6)

Botaş:83 - Samsun:60
Samsun:69 - Fenerbahçe:87
Tarsus:66 - Samsun:57
Samsun:67 - Beşiktaş:71

Samsun:73 - Panküp:79
Samsun:94 - İstanbul Üni:70
Ceyhan:58 - Samsun:64

Samsun:73 - Galatasaray:83
Alanya:72 - Samsun:76

İstatistik Liderleri:
Sayı: Gülşah Akkaya 17.4
Asist: Deniz Boz 3.8
Ribaund: Jessica Adair 11.7
Blok: Jessica Adair 1.4
Top Çalma: Deniz Boz 1.6
Top Kaybı: Gülşah Akkaya 3.4

9 hafta sonunda 3 galibiyet ile playoff çizgisinde olsalar da ligin en sıkıntılı takımlarından biri Samsun. Lige çok kötü başladılar, Alexis Gray ve Alexis Rack'ın gönderileceği açıklandı, sadece Rack gitti ama yerine kimse gelmese de Samsun galibiyetler almaya başladı, eski oyuncuları Quianna Chaney ile anlaşıldığı duyuruldu fakat yeni kulübünün izin vermemesi sonucunda bu transfer gerçekleşmedi, yerli oyuncular alacakları yüzünden antrenmanları protesto ettiler ve bu olay Koç ile yönetimin basın yoluyla restleşmesine kadar gitti. Yalnız bu kadar sıkıntıyı göz önüne aldığımızda, son 4 haftayı çok iyi bitirdiklerini söyleyebiliriz. Ligdeki 12 takım içinde en skoreri bir yerli olan tek takım Samsun. Gülşah, kariyerinin en iyi sezonlarından birini oynuyor ve 17.4 gibi gayet yüksek bir ortalamayla takımını hücumda sürüklüyor. Tecrübeli kaptanının yanında, Adair de bu seneki en iyi transferi olarak dikkat çekiyor Karadeniz ekibinde. Yaşanan problemler ilerisi için öngörü yapmakta zorluyor, en büyük rakibi olan iç sorunları yenerse Samsun, playoff muhtemeldir sezon bittiğinde.



5 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Yılbaşına kadar SBK çok iyi bir pg-sg gibi oynayabilecek skorer bir isim alacak. Hem skor anlamında Gülşah'a yardım edecek, hem de oyun kurucu olarak rotasyonu rahatlatacak.

samsunlu dedi ki...

Samsun bir guard ile zaten anlaştı,, kaynak bulunması durumunda 5 numara oyuncu da alınacak, play off lara kalacak bu sene,, seneye değişik projeler var samsunspor ile bütünleşme durumu da olabilir, (yönetim farklı olarak,,)Basında yer alan problemler aşılacaktır, bu takım böyle problemlerle yıkılmaz,,her zaman bir çıkış yolu bulunabilecek planlar vardır, oyuncular sabırsız davranınca yanlış intiba oluyor,,ileride bu takımı güzel şeyler bekliyor diyebiliriz...bazı şeyler netleştiği zaman bu konuları açmak daha doğru olur...

karaktersiz dedi ki...

@samsunlu belli ki konuya hakimsin, sana bi soru sorayim. samsun basketbol'un ana sponsoru adeka diye bir ilac firmasi, kulube ne kadar butce veriyor acaba bi bilginiz var mi? mesela oyuncularin ucretlerinin yuzde hesabi ile ne kadarini kar$iliyor. medical park ya da pankup gibi sponsorlarin aksine takima adini da vermemi$ olmasi tuhaf geldi bana.

(ya da bilgisi olan herhangi birisi de cevaplarsa memnun olurum.)

samsunlu dedi ki...

karakterli ye cevap..))), Bildiğim kadarıyla Adeka firması her sene iki tane yabancı oyuncunun sponsorluğunu yapıyor, geri kalan kısım yönetimin bulduğu kaynaklarla karşılanıyor,,Bu yüzden adını veremiyor takıma,,Bir süre daha parasal kriz devam edebilir, sonra birileri yardım eder çözülür ve tekrar para biter,,,kısır döngü gibi, diğer kulüpler gibi tam sponsor olmayınca böyle oluyor,,bu sadece yönetimin suçu değil bu şehrin siyasetçilerinin ve iş adamlarının da suçu,,yönetimde de onlar üzerinde etkili olacak ve lobi oluşturacak güçte insanlar yok,,başkan ve bir iki y.k.üyesi çabalıyor..seçim senesine girerken bekli birşeyler olabilir,,belki ileride bazı şeyler netlik kazanır ...malum burası türkiye..Halbuki samsunun basketbol seyirci potansiyeli çok yüksektir fakat kullanılamıyor..

karaktersiz dedi ki...

cevap icin te$ekkurler. samsun basketbol bildigim kadariyla samsun'un ust liglerdeki tek temsilcisi. (tum bran$larda)
bu yuzden samsun basketbol'un kiymeti bilinmeli.

neyse ba$arilar dilerim, umarim bu kaosu cabuk atlatirsiniz. :)