BIY AD

17 Aralık 2010 Cuma

Oylarımızı Bekliyorlar


FIBA; Avrupa'da yılın Erkek, Genç Erkek, Kadın ve Genç Kadın basketbolcularını tespit etmek amacıyla her yıl yaptığı oylamayı 2010 yılının yıldızlarını seçmek için bir kez daha başlattı. 

Kadın basketbolcular şöyle listelenmiş; Agnieszka Bibrzycka (Polonya, UMMC Ekaterinburg), Amaya Valdemoro (İspanya, Rivas), Anastasia Verameyenka (Belarus, Nadezhda), Anete Jekabsone-Zogota (Letonya, Spartak Moskova), Ann Wauters (Belçika, UMMC Ekaterinburg), Celine Dumerc (Fransa, UMMC Ekaterinburg), Eva Viteckova (Çek Cumhuriyeti, USK Prag), Evanthia Maltsi (Yunanistan, USK Prag), Hana Horakova (Çek Cumhuriyeti, Fenerbahçe), Liron Cohen (İsrail, Beretta-Famila Schia), Nevriye Yılmaz (Türkiye, Fenerbahçe), Sandra Linkeviciene (Litvanya, Dinamo Kursk), Sandrine Gruda (Fransa, UMMC Ekaterinburg), Styliani Kaltsidou (Yunanistan, Bourges Basket), Svetlana Abrosimova (Rusya, UMMC Ekaterinburg), Yelena Leuchanka (Belarus, Gorzow).

Görüldüğü üzere Nevriye listedeki tek Türk oyuncu, Hana Horakova da Fenerbahçe'den seçilen bir diğer isim. En kaliteli ligler olarak saydığımız Rusya, İspanya ve Türkiye Liglerinin sadece birer yerli oyuncu çıkarabilmesi ilginç olmuş. Bir not da UMMC Ekaterinburg'un Avrupalıları için, hemen hepsi orada. Seçimlerinizi buradan yapabilirsiniz.

2008'de Bahar Çağlar'ın da adaylar arasında yer aldığı, Gintare Petronyte'nin kazandığı, 2009'da da Gülşah Gümüşay'ın aday gösterildiği Yılın Genç Kadın Oyuncusu Ödülü için de buradan oy kullanabilirsiniz. Bu dalda Türk aday yok bu sefer, açıkçası Yasemen Saylar'ın sırasıydı. Fakat orada olmamasının nedenini FIBA'da değil, Yasemen'de aramak lazım. Ayrıca erkek kısmında Ersan İlyasova ve Hidayet Türkoğlu, genç erkeklerde de Enes Kanter oylarımızı bekleyen Türk oyuncular.

2009'da yılın oyuncuları şöyle şekillenmişti.
Kadın: Sandrine Gruda, Alba Torrens (Genç)
Erkek: Pau Gasol, Ricky Rubio (Genç)

***

2011 Kadınlar Euroleague All Star için de oylama başladı. Avrupa ve Kıta Dışı Takımları için 5'er adet oyuncu seçebiliyoruz. Linkte gördüğümüz gibi FIBA'nın seçtiği dahili adaylar var, bunun yanında eğer istiyorsak alttaki kutudan bir tane oyuncu seçebiliyoruz bu listedekilerin haricinde. Avrupa takımı için bizden bir aday yokken, Diğer kıtalardan gelen oyuncuların oluşturacağı takım için Seimone Augustus, Sylvia Fowles, Diana Taurasi ve Penny Taylor oylarımızı bekliyorlar. Bir kez daha hatırlatayım, Other Players yazan kutudan bu listelerde olamayan bir oyuncuyu da seçebiliyoruz. Oylamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok: