BIY AD

15 Aralık 2010 Çarşamba

Maç Günü: VICI Aistes - Galatasaray

Galatasaray, Euroleague'deki son deplasman maçına Litvanya'da çıkıyor. Rakip; grubun sonuncusu ama iç sahada aldığı Spartak Moskova ve Halcon Avenida galibiyetleri ile kendi evinde her takıma sürprizler yaşatabileceğini kanıtladı. VICI Aistes, Litvanya Ligi'nde ise çıktığı 10 maçı da kazanıp, açık ara liderliğini sürdürüyor.

VICI Aistes'in birçok istatistikteki (15.7 sayı-3.1 asist-2.3 top çalma) lideri, bir nevi her şeyi olan Ausra Bimbaite, salı günü bir menüsküs ameliyatı geçirdiği için uzunca bir süre parkeden uzak kalacak. Takımın yıldızının yokluğunda, genç oyuncular ağırlıklı kadronun omuzuna çok daha fazla yük binecek. Aistes eğer bizi yenerse, ilk 4 için küllenen umutlarını alevlendirebilir. Bu yüzden onlar maça agresif başlayacaklardır. İlk yarısı 51-36 biten Spartak (81-79 maç sonucu) ve ilk yarısı 43-29 biten Halcon (80-77 uzatma sonucunda) maçları da göz önüne alındığında, maça iyi başlamanın önemi ortaya çıkıyor. Biz şimdiye kadar çıktığımız deplasmanlarda ilk yarılarda yediğimiz farkın ceremesini çekerken, onlar ise kazandıkları iki maçı da ilk yarıda yakaladıkları farkların sayesinde aldılar. Rusya, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Fransa'da yapamadığımız başlangıcı Litvanya'da yaparsak, maçın gerisinin bizim için çok kolay geleceğini düşünüyorum.

Takımımız Tarbes GB maçına giderken harap olmuştu. O maçta yaşanan aksaklıklar göz önüne alınıp, bu maç için pazartesinden yola çıktı kafilemiz. Durumumuzun kritikliği ile VICI Aistes'in grubun iki favorisini yenmesini toplayınca, maç konsantrasyonumuzun üst seviyede olmasının gerekliliği ortaya çıkıyor. Bir toplama da yükselen form düzeyimiz, takımın kafasının maçta olması ve Bimbaite'nin eksikliği arasında yapınca mutlak kazanmamız gereken bir maç çıkıyor. Zaten buna ihtiyacımız da var. Başarılar Sarayın Sultanları, ilk deplasman galibiyetinizi bekliyoruz.

İlk Maç:
Maç Günü Yazısı
İlk Maç: Galatasaray:82 - VICI Aistes:58

VICI Aistes - Galatasaray
15 Aralık, Çarşamba
S. Dariaus and S. Gireno 17:15
Yayın: GS TV

Hiç yorum yok: