BIY AD

18 Aralık 2010 Cumartesi

Maç Günü: Galatasaray - İstanbul Üni.

TKBL'de bu haftanın tamamlanmasıyla, kadın basketbolunda 2010 yılını bitireceğiz. Ligin yanında, Euroleague'nin de ocak ayının 2. haftasına kadar tatile girilmesiyle boş bir takvim var önümüzdeki günlerde. Tatile mutlu çıkmak için son rakip İstanbul Üniversitesi.

İstanbul Üniversitesi ligin ilk maçında, -8 hafta sonunda galibiyet alamayacak- Burhaniye Belediyesi'ni yendikten sonra, üst üste 6 maç mağlup oldu. Bu 6 maçlık seride güçlü takımlarla oynadıkları bir gerçek ama git gide dibe çöküyordu takım. Korku tünelinden çıkış için ilk adım Matee Ajavon transferiyle geldi. Matee'nin ilk maçı olan Ceyhan Belediye sınavını 74-71 kazanan İstanbul Üniversitesi, bu galibiyetle bir soluklanmış oldu Galatasaray maçı öncesi. Ligdeki 8 haftanın sonunda, Okeisha Howard (14.7 sayı), Danielle Gant (2.3 asist) ve Ashley Paris (9.3 ribaund) takımın istatistik liderleri. Ajavon'un ilk maçındaki 21 sayı-4 asistlik performansı, bu liderliklerin el değiştireceğinin ilk sinyali oldu. Yaz döneminde milli takım ile maçlara çıkan Bahar Yapar ve Mehtap Gezer ikilisi de takımın öne çıkan yerlileri.

Maçın öncesinde (13:00) Galatasaray-Bornova Belediyesi maçının da olduğunu hatırlatalım. Abdi İpekçi'nin erkek takımının da yardımıyla genel halinden daha dolu olacağını umduğumuz bu cumartesi gününde, güzel bir performans bekliyoruz Galatasaray basketbolundan.

Galatasaray - İstanbul Üniversitesi
18 Aralık, Cumartesi
Abdi İpekçi 15:00
Yayın: GS TV

Hiç yorum yok: