BIY AD

13 Aralık 2010 Pazartesi

İyi Ki Varsın LSU

Sıkça rastladığımız bir öykü aslında, bir oyuncunun sakatlanması arkasında bekleyen bir diğerinin şansı oluyor. İlginç bir cilvesi işte oyunun, Monique Currie'nin sakatlığı ile sıkıntı yaşayan Galatasaray, son iki maçında Hodges'tan aldığı katkı ile gülüyor. Currie'nin takımla birlikte olduğu dönemde, Gintare'nin de Fowles'ı yedeklemek amacıyla kadroda bulunmasıyla, lig maçlarında oynayamıyordu Doneeka Hodges. Fakat Tarsus maçıyla başlayan bu dönemde, ilk kez üst üste 3 maça çıkan Doneeka, artık fazlasıyla rahatlamış görünüyor. 


Doneeka'dan sıfıra yakın katkı aldığımız dönemde, kendisi hakkında "iyi oyuncu ama Galatasaray'a uymadı" demiştik. Bir süre beklemek gerekiyormuş, daha doğrusu ona ritm bulmasına yetecek kadar bir süre tanımak lazımmış. Oynadığı takımlarda skorer kimliği ile ön plana çıkan Doneeka'nın, Sylvia Fowles ve Seimone Augustus'un takımında da bu kadar güvenle şut kullanıp, skor yaratması şaşırtıcı tabii ki. Currie sakatlığı öncesindeki dönemde sadece Avrupa'da 6 maça çıkan Hodges, bu maçlarda ortalama 20 dakika civarı süre alıp; 4.3 sayı-1.5 asist ortalamalarıyla oynuyordu. Tarsus, Spartak ve Samsun maçlarını kapsayan üç maçta ise her istatiğini arttıran Doneeka'nın, çok iyi oynayıp Galatasaray'ın kazanmasında büyük pay sahibi olduğu son iki maçın istatistikleri ise şöyle; 27.5 dakikada 20.5 sayı ve 3.5 asist. Önceki 6 maçta, saha içinden toplam 40 top kullanan oyuncunun, son 3 maçta 35 top kullandığını da belirtelim. İçinde bulunduğu maçta kötü oynasa da bir sonraki maçta yine şans bulacağının güvenini yakalayan Doneeka, bunu laubaliliğe dökmeyip kendisi için avantaj olarak kullanınca son iki maçta kahraman olmayı başardı. Sylvia ve Seimone'nin yanında, skora katkı verebilecek 3. isimi bulmak, takım adına çok önemliydi.

Doneeka da diğer iki kilit oyuncumuz gibi eski bir 'Lady Tiger'. Basketbol tarihine Pete Maravich, Bob Pettit ve Shaquille O'Neal gibi üç efsane armağan eden Louisiana State Üniversitesi, Galatasaray'ın kadın basketbol takımına da Doneeka Hodges, Seimone Augustus ve Sylvia Fowles'ı kazandırdı. Galatasaray-Spartak maçında Chatman'ı yıkan, eski öğrencileri için; hem LSU'ya hem de koçluğunu pek beğenmesek de o dönemlerde bu üç ismin de koçluğunu yapan Pokey Chatman'a teşekkürlerimizi yollayalım. Yeri gelmişken 'Eski Kaplanlar Aslan Oldu' yazımızı da hatırlatalım. Seimone ile Big Syl'in takım arkadaşlığından bahsetmiştik. Doneeka, Seimone ile birlikte oynamıştı ama Sylvia onlara yetişememişti o dönemde. Doneeka ile Sylvia'nın birleşmesi kaplanlığa değil, aslanlığa nasipmiş demek ki.

Hiç yorum yok: