BIY AD

5 Aralık 2010 Pazar

Maç Günü: Galatasaray - Tarsus Belediye

Ligin formda ekiplerinden Tarsus, Galatasaray'ın konuğu olacak 7. hafta mücadelesinde. Sene başında 8 yeni transferle hareketli bir sezon öncesi yaşayan Tarsus'ta, genç ağırlıklı yerli rotasyonu, tecrübeli WNBA oyuncuları ile destekleniyor. Tarsus ligde 4 galibiyet-2 mağlubiyet ile 6. haftanın sonunda 5. sırada yer aldı. Bu 4 galibiyetin, ilk 2 maçta alınan mağlubiyetlerin ardından son 4 haftada seriye bağlandığını belirtelim.

Takımın istatistik liderleri şu şekilde; Plenette Pierson (16.17 sayı - 8 ribaund), Dominique Canty (2.33 asist) ve Cathrine Kraayeveld (1.2 blok). Tüm yabancılarının yanı sıra, Kübra Siyahdemir ve Seda Erdoğan'dan da skor katkısı alabilen Tarsus, belli birkaç ele bakmamanın avantajıyla yüksek skorlara ulaşabiliyor. İlk iki haftada Botaş'tan 80, Fenerbahçe'den de 98 sayı yiyerek mağlup olan Mersin temsilcisi, sonra oynadığı ve kayıpsız geçtiği 4 maçta ortalama 54.5 sayı yedi. Panküp hariç nispeten kolay maçlar olsa da savunmanın yükseldiğini görebiliyoruz Tarsus'ta. Yakın geleceğin önemli oyuncularından olması beklenilen Özge Yavaş'ı da kadrosunda bulunduran rakibimiz, TKBL'nin keyifli ekiplerinden biri.

Zevkli bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Tarsus'ta da performansını merak ettiğimiz oyuncuları canlı izlemek  adına iyi bir şans olacak. Yalnız, rakibin durumu ne olursa olsun Galatasaray'ın kazanması gereken bir maç. Tarbes karşısında alınan, belki de sezonun ilk beklenmeyen mağlubiyetiyle birlikte son 3 resmi maçından yenilgiyle ayrılan Galatasaray'ın, ayağa kalkması için bir fırsat.

Galatasaray - Tarsus Belediye
5 Aralık, Pazar
Abdi İpekçi 15:00
Yayın: GS TV, Sports TV ve Web TV

Hiç yorum yok: