BIY AD

12 Aralık 2010 Pazar

Panküp Kayseri:63 - Beşiktaş:74

Pazarın ilk, haftanın en önemli maçında Panküp Kayseri, Beşiktaş'ı konuk etti. Cuma akşamı, geçtiğimiz sezonu birlikte geçirdikleri Nykesha Sales'i tekrar kadrosuna katan Beşiktaş, tecrübeli oyuncunun etkili oyunuyla, zorlu deplasmanda çok önemli bir galibiyet aldı. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan maçta, ilk ve son kopma son 5 dakikada yaşandı ve Beşiktaş'ın galibiyetini tescilledi. 35. dakikanın skoru 56-59 iken, son 5 dakikada Panküp'ün yaşadığı tıkanma bu mağlubiyeti getirdi. İstatistiklere bakınca Barbara Turner ve Nakia Sanford'un çok etkili olamadığını görüyoruz. Beşiktaş adına da Sales'in ellerinden gelen 22 sayı çok önemli, sonuçta 3 gün önce böyle bir oyuncu yoktu. Nilay da bu sezonki en iyi performansını sergiledi bu maçta. Izi'nin, takımın 3. skoreri olması ilginç bir mesaj kazanılan bu maçın ardından.

Bu maçın ardından, Panküp 2. mağlubiyetini alıp, 2. sırada girdiği bu haftada 4.'lüğe kadar geriledi. Beşiktaş ise 5. galibiyetini alıp, 6.'lığa yükseldi. Hafta içinde twitterda konuşmuştuk biraz, Nykesha'nın hala siyah-beyazlılar için tam manasıyla doğru transfer olduğunu düşünmüyorum ama şu maç gösterdi ki; daha erken gelseydi Ceyhan ve Mersin maçlarında alınan mağlubiyetler alınmazdı.


PANKÜP KAYSERİ ŞEKER: Pınar Demirok 1 (1 ribaund), Aslı Sevinç (1 ribaund), İlsu Darıcıoğlu 3 (1 ribaund- 1 asist), Gizem Yavuz 4 (1 ribaund- 2 asist), Bahar Öztürk 8 (7 ribaund- 1 asist), Latoya Pringle 16 (6 ribaund), Esra Ural (3 ribaund), Aynur Metin 11 (1 ribaund- 2 asist), Nakia Sanford 8 (6 ribaund- 1 asist), Vickie Johnson 12 (2 ribaund- 1 asist)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Esra Ataç (1 asist), Nilay Kartaltepe 16 (5 ribaund- 4 asist), Iziane Marques 14 (3 ribaund), Tuğba Taşçı (1 asist), Yasemin Horasan 8 (9 ribaund- 3 asist), Melike Bakırcıoğlu (2 ribaund), Nykesha Sales 22 (6 ribaund- 2 asist), Kelly Santos 4 (3 ribaund- 2 asist), Iveta Salkauske 8 (1 ribaund- 1 asist), Lucie Melek Bouthors 2 (1 ribaund) 

3 yorum:

ercan dedi ki...

Üstad; Beşiktaş neden birçok takımın başvurduğu "devşirme oyuncu oynatma" stratejisini izlemiyor?

Erkek takımında da aynı durum sözkonusu.

Yok mu piyasada şöyle maç başına 7-8 sayı katkı yapacak devşirme oyuncu ? En azından 3.lük mücadelesinde öne çıksak :)

Izi'nin en skorer 3. oyuncu olduğu bir maçı kazanmak bizim için oldukça iyi :)

Bir de; Sales Avrupa'da oynayabilecek mi ?

Adsız dedi ki...

Sales ne yazık ki Avrupa'da olmayacak. Daha doğrusu; 3 kıta dışı (Izi,Kelly,Sales)oyuncudan bir tanesi olmayacak. Transferde en çok karşı çıktığım nokta da buydu zaten.

Devşirme için biraz geç kalındı, malum bu sene bizim erkek takımında Shumpert'i Türk olarak kullanamamız gibi. Sezon başında halletmek gerekiyordu bunu.

ercan dedi ki...

"Hali hazırda devşirilmiş yok mu?" manasında sormuştum :) Mesela Gergena'yı öyle almıştık :)

1 yabancı hakkımız daha var zannedersem. Avrupa pasaportlu bi oyuncu alsak keşke :)