BIY AD

19 Nisan 2009 Pazar

10'u Nasıl Buluyorsunuz?



Takıma katıldığı ilk günün üzerinden çok zaman geçti ve Işıl Alben artık Türkiye'de bayan basketbolunun marka isimlerinden biri, hatta şu anda birincisi desek pek yanlış olmaz herhalde. Hem tribünle olan iyi diyalogu hem de sahaiçinde yüreğini ortaya koyması ile öne çıktı Işıl ve şu anda takımın da önüne geçmiş durumda. Maçtan önceki tezahüratların hep Işıl odaklı olması, Ayhan Şahenk'in tam ortasında ''Işıl Alben Gençlik'' pankartının bulunması bunun en iyi göstergeleri.

Peki bu durum onun performansına nasıl yansıyor, asıl tartışılması gereken soru bu. Eksikleri yok mu elbette var, geliştirmesi gereken yönleri mevcut fakat onu tabu haline getirip, tartıştırmayan bir grup da oluştu şimdiden. Kendi aramızda konuşurken bu mevzuyu bir de blog ahalisine soralım bakalım onlar ne düşünüyor dedik. Oylarınızı ve yorumlarınızı almak istedik..

____________________________
Anket kapandıktan sonra konuyla ilgili görüşlerimizi "Seni Daha İyi Görebilmek İçin" başlıklı yazıda yazdık. Okumak için tıklayınız.

5 yorum:

Lebowski dedi ki...

Işıl'ın bu sene ki performansından ziyade genel oyuncu profiline ve beklentilere bakmak gerek aslında.

Yani şöyle bir 30 santim uzaklaştığımzda, Işıl ne çapta bir oyuncu, ben anlayamıyorum. Onu bırakın, Işıl'ın ne özellikleri rakiplerinden üstün onu da anlayamıyorum. Süratimi, paslarımı veyahut driblinglerimi..

Tüm bunların sonucunda ben Işılın bu sene ki performansını ne beğeniyorum ne de beğenmiyorum. Geçen seneye göre daha az şut kullanıyor evet, ama diğer istatistiklerinde de geçen seneye göre bir artış yok. Bir Birselin hatta Kayseri de Nilayın, forse ettiği maçları izlerken, ben bu sene Işılın böyle bir maçını izlemedim. Kadro yapısı, Seimone, Sophia gibi dominant oyuncuların varlığı buna tabiki etken, ama izlemedim ulan işte..=))

Geçen seneye göre olumlu değişen tek şey benim gözümde, tecrübesi ve profesyonellik anlayışıdır herhalde. Eskisi gibi eli titremiyor diyebiliriz, ya da dili dışarda hızlı hucuma kalkarken, nereye pas vereceğini öğrendi gibi gibi.. Yani 3'lü çektirmeyi asli görevi olarak görmekten vazgeçmesine ben sevindim. Son yazdığım tabi ki işin latifesi ama insanın kendi takımının guardını kafaca sağlam görmesi- bulması sevindirici..

Özetle, Galatasaray bayan basketbol takımını sahip olabileceği en iyi türk guard'a sahip. Her pası hatalı olsa da, hiçbir şutu girmese de, siz orda boğazınızı patlatırken, sizin gibi düşünüp, sonuna kadar mücadele eden birisini görmek, bu tespiti yapmamızı sağlıyor. O yüzden tüm basketbolcularımızın teknik performans analizini yapabiliriz ama Işıl'ın ki olmuyor işte. Hep başka kıstaslar giriyor araya..=))

Adsız dedi ki...

Sampiyonluga yururken takimini hedefe goturen isil isil bir 10 numara ;)

Diavolo99

yusuf dedi ki...

Sanırım şimdi futbolla örnek verince bana yahu bi uzaklaş burdan burda basketbol konuşulur çapını bil geyiği yapılacaktır,

ama işte işin gün yüzü farklı pencelerden bakınca böyle değil.

önümüzde 2 canlı örnek var arda ve sabri.

sabri şimdiye kadar hiçbir takımda kiralık bile oynamadı yıllardır bu camianın içinde , ilk oynadığı zamanlar bırakın ardayı emreden çok ilgi gördü gerek taraftardan gerekse camiadan.Tabi oda gençliğinin etkisiyle kendini geliştirmek yerine "oldum" psikolojisine büründü ver bugünkü sonuçlarıda ortada.

diğar tarafta arda var arda da illk geretsin onu manisaya yolladığında oda hoca mı ne anlar tarzı röportajlar yaptı ama manisayı görünce içindeki Galatasaray aşkıyla bugünlere getirdi kendini.

Şimdi gelelim bu şirin hanım kızımıza :)

bence yaşına rağmen çok yetenekli bu ülke şartlarında .Botaşta sergilediği performans onu bu camia ya getirdi evet sınf atladı ama bu camia ya girdi gireli bir sınıf atladığını göremedik. Evet gerçek bir galatasaraylı ama sözüm onadır ki 2 örnek var önünde ki botaşıda görmüş biri olarak bu büyük camiada yıllarda üst düzey hizmey verme potansiyeli olarak şu anda kendisini sabri gibi "oldum" la sınırlamamalı ve gün ve gün aşmalıdır kendini.

Bayan basketbolu türkiyede =Galatasaray bu büyük kulübe de kendini biran önce toparlamalı ve botaştan geldiği gibi kendini üst düzey avrupa takımında oynaycak seviyeye çıkarmalıdır ondan beklenen budur.

Taraftarlık mı onu biz tribünde deli gibi yaparız o bizim şirinimiz olarak formayı terletsin kendini aşsın ...

Adsız dedi ki...

Bence yeterli degil, eger seneye euroligde basarili olmak istiyorsak, "galatasaraylidir aslandir bizdendir" duygusalligini birakip yerine daha iyisini bulmamiz gerekir.

Taranto macinda bir suru bos pozisyonda sut kullanmadi cekindi,
kullandiklarinin da yarisini kacirdi.

Seneye kendinden iyi biri ile rekabete girmesi kendisinin de faydasinadir bence.

metin oktay dedi ki...

ışıl galatasarayda oynadıgı müddetce 1. guard olarak kalacaktır.bana göre çok yetenekli bir oyuncu he eksikleri varmı var bana göre şutlarını geliştirmesi gerekir.basketbola yeni bir heyecan kattıgı için ve biz galatasaraylılara tekrar salonu doldurttuğu için sonsuz teşekkürler