BIY AD

27 Nisan 2009 Pazartesi

17-13 = 4 | |Galatasaray 64- Fenerbahçe 68

İkinci çeyreğin sonuna kadar kontrolümüzde bir oyun ve 7-11 aralığında gidip gelen bir fark vardı. Augustus'u da ilk çeyreğin sonunda ve ikinci çeyreğin başında 5 dakika kadar dinlendirme fırsatı bulunca galibiyete olan inancım daha da artmıştı ta ki Işıl'ın pota altında ribaund mücadelesinde sakatlandığı ana kadar. Yasemin ile çarpıştı orada ayak boşa gitti gibi ve ses duyduğunu söylemiş doktorlara ki o ses pek hayra alamet değildir, durumu nedir şu anda tam olarak bilmiyoruz, iyi haberini bekliyoruz sadece.

Onun çıkmasıyla bir yarımızı bıraktık kenara ama maç devam ediyordu. Tuğba'nın ikinci yarının hemen başında tek guard olarak kaldığını bilmesine rağmen saçma sapan faullerle dört faule ulaşması işleri hepten bozdu, maskesi ile önünü görmekte dahi zorlanan Esra'ya mahkum kaldık top getirmek için. Tuğba'nın kenarda Yasemen'in de olmadığını bile bile üstüste o faulleri yapması zihinsel olarak Galatasaray ayarındaki bir takımı kaldıramadığının bir işaretidir bana göre.

Fenerbahçe yavaş yavaş farkı kapattı, oyunun kontrolünü de eline aldı Katie Smith önderliğinde ve öne geçmesi gereken anda da öne fırlamayı başardı yine Katie Smith imzalı basketlerle. İçeriye penetre edip faul hakkımızı doldurmamızı da iyi kullanan Katie oyunu çok iyi okuduğunu gösterdi bir kez daha. Bizim tarafta ise anlamsız bir Şaziye ısrarı vardı, ne istiyor ne bekliyor coach anlatsa keşke biz de öğrensek. Yasemen üniversite şampiyonasına gittiği için bu maçta oynayamadı, Tuğba'ya katlandık tamam da Şaziye'den beklentimiz nedir yani? Geldiğinden bu yana kaç maç geçti, neyin peşindeyiz artık. Oyuna giriyor adamını kaçırıyor anında sayıyı yiyoruz, hücumda 0/5 atıyor, dahası sahada oynamak istemediğini bariz bi şekilde hissediyorsunuz. Fenerbahçe'den oyuncu almayız açıklamalarını yapan şube başkanına da selam olsun, uzaklara bakmaya gerek yok sahaya bakın yeter zira ufkunuzun uzakları görecek kadar geniş olmadığını öğrendik geride kalan iki yılda.

Kupada şans verdiğimiz Bahar Çağlar'ı aradı gözlerimiz ama onu da tercih etmedi coach, Şaziye ısrarına devam. Devam tamam da bir an savunma boş bırakıyor, önünde koridor ulaşıyor topu potaya atmaktan aciz dahası atmak istemiyor sorusu akıllara geliyor ki, bunu sağlayanlara tekrar selam olsun.

5/22 attık üç sayı çizgisinin gerisinden bugün, 5/7 Işıl + Augustus, geri kalanlar 15'de 0. Karavana geçtik takım halinde yani.. İlk yarıda 13 sayı atan Işıl hariç sayı üreten yerli oyuncumuz yok, Fenerbahçe'de ise Nevriye Yılmaz, Esmeral ve erken faul problmine giren Birsel'in total 17 sayısı var. Farkı yataran da burası oldu zaten skordan da gördüğünüz üzere. 17-13=4. Yerli oyuncularımız katkı vermeli demiştik maçtan önce, Işıl'ın yokluğunda bu artık iyice zaruri hale geldi ikinci devrede fakat yerli kadromuz takım halinde 0/24 attılar.

İlginç coaching hatalarına da devam ettiğimizi gördük ama inanın sıkıldım artık onları yazmaktan, sezonu kapattığımıza göre resmi olarak daha çok vaktimiz var demektir bunları konuşmak için.

Bu mağlubiyetle sezonu bitirmiş vaziyetteyiz, kulaklarımız Işıl'dan gelicek haberde şimdilik başka bir şey düşündüğümüz yok.

5 yorum:

Oylum Tanış dedi ki...

Bu maçı alacağız gibi görünüyor, fakat Işıl'ın sakatlığı uzun süreliyse şayet sıkıntı olacaktır kesinlikle.

GırgbiЯ ! dedi ki...

GırgbiЯ :
gerekmeli
pErEz :
gerekecek !

olmadı..

galatasaraylı dedi ki...

resmi siteye göre 3-4 ay yok ışıl maalesef.

Adsız dedi ki...

maalesef iyi haber gelmedi ışıl'dan

ön çapraz bağları kopmuş, bi şey söylemek için erken ama tahminen üç-dört ay sonra dönebilicek

galatasaraylı dedi ki...

zaten sene bitti inşallah yeni sezonda yine kapalı tribüne gelip bize üçlü çektirecek civcivimiz.en kısa zamanda döneceksin inşallah