BIY AD

27 Nisan 2009 Pazartesi

Var Mısın Yok Musun? vol. 2


3 gün arayla ikinci '' Var Mısın Yok Musun ? '' maçına çıkıyoruz bir saat sonra.

İlk iki maçın ardından gördük ki Fenerbahçe'yi yenebilecek güçte bir takımız. Caferağa'da çok iyi başladığımız maçı hem coaching hataları hem de psikolojik faktörlerle devre sonunda elimizle vermiş olsak da Cumartesi günü çok iyi bir oyunla rahat bir galibiyet aldık. Deplasmandaki ilk maçta kenardan biraz destek alabilseydik ya da devre sonunda biraz sakin kalıp, oyunu tutabilmeyi başarsaydık bugün seriyi bitirmek için maça çıkacaktık belki de..

İlk iki maçta erken faul alarak kenara gelen Kress'in üçüncü kez faul problemine girmemesi hücum anlamında elimizi rahatlatıcak bir alternatif olur bugün. Aynı şekilde ilk maçta oynayamayan, ikinci maçta ise maske ile oynayan ve bundan epeyce rahatsız olduğu belli olan Esra'nın bugün biraz daha katkı veren bir oyun ortaya koyabilmesi ve böylece kısalardan alabileceğimiz muhtemel katkıların artacak olması bu maç öncesinde bizim adımıza önemli noktalar.

Fenerbahçe tarafında ise ilk maçta 4/5 ile üçlük atan ve maçı kazandıran isim olan Ajavon'un ikinci maçta erken faul problemine girmesi ve bunun yanında bir de Sutton Brown'un devrede üç faule ulaşması epeyce zorlamıştı onları. Bugün maçın hakemi Erşan Kartal, malum kendisi ile pek de iyi anılarımız yok bugün de epeyce komik düdükler görmemiz muhtemel kendisinden. Maçı seyircili tamamlar mıyız o konuda da şüphelerim yok değil zira bir gözü sürekli tribündedir kendisinin.

İki takım da artık birbirini çok iyi tanıyor, hem zayıf taraflarını hem güçlü taraflarını iyi biliyor herkes. O yüzden teknik taktik kısımdan ziyade maçı daha çok isteyen, her top için mücadele eden taraf maçı kazanıcak. Ve serinin başından beri dediğim gibi günlük performanslar belirleyecek galibi, terazide ağır basan bir taraf yok bana göre.

Augustus'un sahada 40 dakika kalmaması gerektiğini ve Young'ın da sırtı dönük oynamaması gerektiğini geride kalan total üç maçta Okan Çevik'in görmüş olmasını dileyerek, geçen maçın üçüncü çeyreğinde olduğu gibi saha avantajını kullanıp taraftarımızı da arkamıza bir çeyreklik iyi savunma ile maçı kazanabileceğini düşünüyorum.

Kaybetsek dahi son topa kadar savaşarak kaybedicez.

1 yorum:

Oylum Tanış dedi ki...

Fenerbahçe hayli asılcaktır diye düşünüyorum bu maça. Ama biz de iyi durumdayız. Şayet taraftar da bu iş gününde takımı yalnız bırakmazsa Galata Saray durumu eşitler ve son maça kalır. İzleyip görelim, başarılar...