BIY AD

29 Ocak 2010 Cuma

Betty Lenox Tarsus'da

Ligin ilk yarısında oynadığı 11 karşılaşmada yalnızca dört galibiyet alabilen Tarsus Belediyesi, Los Angeles Sparks'dan Betty Lenox'u kadrosuna katmış bu ara dönemde. İstikrarlı bir skorer yaratmakta zorlandılar ligin ilk yarısında, en stabil katkıyı Marina Kress'den aldılar. Bu açıdan güvenebilecekleri, topun elinde fazla kalmasına itiraz etmeyecekleri bir isme ihtiyaçları vardı. Wnba'de sezonu 22.3 dakika 10.2 sayı 4.5 ribaund 1.8 asist ortalamaları ile tamamlayan Amerika'lı guard, geçtiğimiz sezon da Rus ligi takımlarından Nazdes de 22.4 sayı ortalaması ile ligin sayı kraliçesi olmuştu. Bu performansından da okuyabileceğimiz gibi, Lenox oyun kurmaktan ziyade sayı atmak için geliyor Tarsus'a.

Lotos Gydnia, Eka Ael Limassol, Coconuda Maddaloni gibi takımlarda Avrupa tecrübesi de fazlasıyla bulunan 33 yaşındaki oyuncu Wnba'de oldukça isimli bir oyuncu konumunda aslında. 3000 sayı - 1000 ribaund eşiğini geçen oyunculardan biri Lenox. 2000 sezonunda Yılın Çaylağı seçilen, 2004-05 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Seattle'ın başarısında en büyük pay sahibi olan Lenox, 22.3 sayı ortalaması ile tamamladığı final serisinin ardından da haklı şekilde Mvp ödülünü kazanmıştı. Aradan geçen yaklaşık altı seneye rağmen yine de skorer yönünü devam ettirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır sanırım.

Sezon başında kadro planlamasını istediği düzeyde yapamayan Tarsus Belediyesi de can simidi olarak kendisine sarılmış durumda şu anda. Bakalım Tarsus kariyerinde neler yapacak Lenox.

Hiç yorum yok: