BIY AD

9 Ocak 2010 Cumartesi

Samsun'da Kritik Viraj


Yarın oynanacak olan Samsun Basketbol - Fenerbahçe maçı, ligin gidişatı açısından bir maçın çok ötesinde anlamlar taşıyan bir karşılaşma olacak kanısındayım. Ligin şu ana kadar mağlubiyet almayan tek takımı Fenerbahçe, neredeyse zorlanmadı bile diyebiliriz geride kalan dokuz karşılaşmada. Bu maçlar arasında en zorlayıcı olanı şüphesiz Galatasaray deplasmanıydı ki orada da Zafer Kalaycıoğlu hamleleri ile oldukça rahatlattı Fenerbahçe takımını. Kendi yaptığı hamlelerle rakibin hamle yapmasına gerek bile kalmadan kurdeleli hediye paketi ile yolladı galibiyeti. Fenerbahçe de geri çevirmedi tabii ki bu güzel hediyeyi. Onun dışındaki tüm karşılaşmaları oldukça rahat şekilde kazandı sarı lacivertliler. Ligin ikinci haftasında karşılaştıkları Mersin BŞB zorlayabilirdi onları belki. Ama orada da kaybedilen Cumhurbaşkanlığı Kupası etken oldu ve bu kez hazırlıklı olan Fenerbahçe evinde kazanmayı başardı.

Geçen sezon, yeni çıktığı birinci ligde normal sezonda evinde hiç mağlubiyet almadan sezonu tamamlayan Samsun Basketbol ev sahibi avantajını tam manasıyla kullanan tek takım diyebiliriz ligimizde. Diğer takımlara ve onlara gönül verenlere de haksızlık yapmak istemem ama Samsun'daki bu ilginin eşi benzeri yok gerçekten. Foto Samsun'daki Galatasaray maçından. Şu fotoğrafı ülkenin herhangi bir yerinde yakalamamız mümkün değil diye düşünüyorum.

Güç kaybederek sezona giren ve bunun neticesinde kan değişikliğine kadar giden Samsun takımında genç koç Arman Özkale'nin takıma yeni bir çehre katacağını tahmin ediyorum demiştim. Yarın böylesine önemli bir maç da kendisi için ayrıca motivasyon kaynağı olacaktır. Ve tabii takımla birlikte salona gelecek olanlar için de. Eğer yarın Samsun Basketbol da Fenerbahçe'yi taraftarının doldurduğu salonda mağlup edemezse, Fenerbahçe'nin ligi namağlup tamamlaması yakındır.

Hiç yorum yok: