BIY AD

8 Ocak 2010 Cuma

Buraya Kadarmış


Eurocup'daki temsilcilerimizden Beşiktaş Cola Turka Akatlar'da Dynamo Kursk takımına 95-69'luk skorla oldukça farklı şekilde mağlup oldu dün. Bu skorla birlikte Avrupa defteri de kapandı siyah beyazlılar için, büyük bir mucize olmadığı taktirde.

Karşılaşma öncesinde Dynamo takımının tura yakın olduğunu düşünsem de tek haneli farklarda Beşiktaş Cola Turka galibiyeti bekliyordum ben dün akşam. Zellous'un yokluğu tabii ki önemli bir eksik onlar için ama yine de bu kadar kolay teslim olmalarını beklemiyordum. Sales'in 28 sayısına rağmen 26 sayı farkla mağlup olmaları isimlerden ziyade daha komplike bir sorun olduğunu göstermeye yeter aslında. Sales'in bir sezon ara verdikten sonra yeniden oldukça formda dönmesi, hemen arkasından sakatlanıp yine aynı performansla parkelere dönmüş olması gerçekten saygı duyulacak ve örnek alınacak bir iş ahlakı. Onun yanına sabit performansla ortalama bir katkı verecek bir isim çıkartılabilseydi eğer sezon başından bu yana herşey çok daha farklı olabilirdi siyah beyazlılar adına.

Maçın ardından istatistik kağıdının en dikkat çekici kısmı Dynamo takımının ribaundlarda kurmuş olduğu 52-33'lük üstünlük. Ve aldığı 15 hücum ribaundu. Fazlasını konuşmaya gerek yok. Ay sonundaki seçimlerin ardından bir değişim yaşanabilir belki şubede ki oldukça gerekli bence şu aşamada.

5 yorum:

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Yıldırım Demirören başkanlığa tekrar seçilse bile şube yönetimi kesin olarak değişecek diyerek başlayayım söze..

Öte yandan Aziz Akkaya'nın üstü kapalı vurguladığı konu ise "oyuncuların oynamadığı" yönünde. Yani kapasitelerini yansıtmıyorlar, maça asılmıyorlar diyor, onunda eli kolu bağlı şimdi. Bu arada Zellous sorunu da oldukça baş ağrıtacak gibi..

Adsız dedi ki...

Birşey dikkatimi çekti.Zellous'un 2 maç ceza aldığı yazıyordu ancak ceza raporunda cezanın 1 maça indirildiği yazıyor.Bu maçta oynayamadı.Cezasını tamamlamış oluyor mu?Yoksa bu cezalar sadece lig maçlarında mı geçerli?
Kısaca Kocaeli maçında oynayabilir mi Zellous?
Bilgilendirirseniz sevinirim.

dejavu dedi ki...

Lig maçlarında geçerli cezalar.

Adsız dedi ki...

Hızlı cevabınız için teşekkürler.
Ancak takıldığım nokta Cemal Nalga hazırlık maçları ile cezasını tamamlayabiliyorsa bu oyuncu resmi bir maç olan Avrupa maçında oynamıyor böylece cezası tamamlanmış olmuyor mu?

dejavu dedi ki...

Olmuyor, verilen ceza TBBL çatısı altında verildiği için TBBL maçında çekecek cezasını.