BIY AD

5 Ocak 2010 Salı

SBK'nın Yeni Koçu: Arman Özkale


Lige verilen ara ve bu araya girilirken çok önceden görüp, buraya da not düştüğümüz gerçeklerin parkede birer birer yansımasını görmek bloga post hızımızı da sekteye uğrattı açıkçası. Gündemde pek hareketli değildi, bunun da etkisiyle biraz kafa dinleme imkanı bulduk diyebiliriz aslında. Bizim için de iyi oldu bu ara.

Bu haftasonu oynanacak maçlarla devam edecek olan ligimizin şu an için en hareketli takımı Samsun Basketbol. Samsun temsilcisinde ligde ve Avrupa'daki kötü gidişat sırasında, Samsun'daki bir maç esnasında, coach Cantuğ Keskindemir'in yardımcısı Fırat Bozkurt ile tartıştığını ve Fırat Bozkurt'un salonu terkettiğini yazmıştık. Taraftarın nedense bu yeni kurulan takıma sabır gösteremediğini ve onların da maç sonlarında tepkilerini koça yansıttığını da görmüştük geçen haftalarda. Bu kötü gidişat neticesinde coach Cantuğ Keskindemir'i genel menajerliğe getiren Samsun takımı koçluk görevini ise Keskindemir'in yardımcısı Mustafa Arman Özkale'ye layık görmüşler. Fırat Bozkurt da asistan olarak devam edecekmiş Samsun takımında.

Kötü gidişatlar genellikle kan değişikliği ile neticelenir bizim ülkemizin spor takımlarında, bu kez tam bir kan değişikliğinden bahsetmesek de bir kan dolaşımı olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Arman Özkale'nin takıma yeni bir soluk getireceğine inanıyorum, başarılar koç.

5 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Beklediğim bir gelişmeydi. SBK bu ortamında Cantuğ Keskindemir'den asla vazgeçemeyeceği için genel menajer yaptı. Zaten tam Cantuğ Hoca'lık iş o.

Fırat Bozkurt ile tartışmalarının ardından Fırat Hoca'nın çoğu yetkisi elinden alınmıştı ve Arman Ozkale takımı çalıştıran isim olmuştu. Ama hep diyordum bu takımın her şeyi Fırat Bozkurt'dur. İkisi bir arada iyi işler çıkartırlar ama coach olarak isimi yanlış seçtiler.

Burak dedi ki...

Bu arada benim öğrendiğim kadarıyla Head Coach, Fırat Bozkurt olmuş. Arman Ozkale onun yardımcısı diyorlar. Cantuğ Hoca'nın genel menajer olma olayı doğru.

Sarp dedi ki...

Yerel gazetelerde başantrenör olarak Özkale'nin ismi geçiyor.

Kadın basketbolunda yeni isimlere ihtiyaç var. Umarım, hem Bozkurt hem Özkale iyi işler çıkarırlar.

Burak dedi ki...

Arman hocanın takımın geçmesi mühim değil çünkü ipler yine Fırat Hoca'da olacak. Şöyle düşünün ben SBK idmanlarını izleyen birisiyim. Son olaylardan sonra takımı Arman Hoca çalıştırıyordu ama ne yapacağını Fırat Hoca'ya soruyordu :) Benim duyumum ise Fırat Hoca'nın coach olduğu. Ben bunu SBK'lılara sorayım.

Burak Eren dedi ki...

Evet arkadaşlar birinci ağızdan öğrendim. SBK idarecisi Murat Bayraktar'dan. Cantuğ Hoca'nın yetkilerini arttırıp genel menajer yapmışlar. Arman Hoca'da coach olmuş. Arman Hoca kim dersek geçtiğimiz sezon altyapıdan sorumluydu. Gençlerle çok ilgilendi ve SBK altyapısını bir yerlere getirdi. Bu sezon ise kavgadan sonra baş yardımcı antrenör gibi çalışıyordu. Şimdi coach olmuş tabi 1 ay önce :) Hayırlı olsun.