BIY AD

1 Şubat 2010 Pazartesi

12. Haftanın Ardından

Kocaeli BŞB Kağıtspor: 54 - Mersin BŞB: 78

İki takım adına da değişen birşey yok, biri kazanmaya diğeri kaybetmeye devam ediyor. Kocaeli geldiğinden daha hızlı bir şekilde ikinci lige doğru hareketlenirken Mersin önümüzdeki hafta oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi ter atmış oldu. Şaziye'nin 2/10 üçlük isabeti ile oynaması farkın 35 barajına yaklaşmasını engellemiş. Merve Aydın'ın 18 dakika sahada kalarak ürettiği 6 sayı 2 ribaund istatistiğinden başka konuşulması gereken birşey yok bu maça dair.

Fenerbahçe: 93 - Çankaya Üniversitesi: 76

Haftaiçinde oynayacağı Cras Basket Taranto maçı öncesinde dinlenme imkanı bulduğu bir karşılaşmaydı Fenerbahçe için. En fazla dakikayı alan isim 27 dakika ile Matee Ajavon olmuş ki Avrupa'da tribünde oturduğunu biliyoruz. Yeni transfer Ebonny Hoffman 8/12 saha içi isabeti ile 20 sayı üretirken, takımının da en skoreri olmayı başarmış. Fenerbahçe'den ayrılan Hoffman ile 2010'un Ocak'ında Türkiye'ye dönen Hoffman aynı oyuncu değil kesinlikle. Oyununu oldukça geliştirdi Hoffman. Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan bir isim miydi kısmı tartışılır elbette ama çok daha efektif bir oyun ortaya koyacağını düşünüyorum ben. Oldukça rahat kazanarak namağlup serisini devam ettirdi Fenerbahçe. Çankaya için ise artık alt tarafın ateşini yakından hissetmeye başladı diyebiliriz. Botaş'ın son yaptığı hamleler ile bu ligde kalacağı bana göre kesinleşti. Aynı şekilde Samsun da kendini yukarı atmayı başardı o girdaptan çıkarak, bakalım Ankara'nın tek temsilcisinden nasıl bir performans izleyeceğiz kalan haftalarda.

Panküp Kayseri Şekerspor: 83 - Beşiktaş Cola Turka: 66

Vickie Johnson'ın ayağının tozuyla 18 sayı 4 asist 3 ribaund ile oynadığı karşılaşmada kazanan taraf ev sahibi Kayseri oldu. Bu galibiyete ihtiyaçları vardı, karşılarında da bu sene saha dışı pek çok sorun yaşayan Beşiktaş olunca çok zor olmadı bu galibiyet. Vickie'nin Panküp'ün Amerika'lılarına ablalık yaparak performanslarını yukarıya çekeceğini tahmin ediyordum fakat Pringle'ın bu performansı çok daha farklı duruyor.:) 26 sayı 20 ribaund(7'si hücum) ile oynayan Pringle galibiyetin mimarı. McBride'in 11 sayı 4 asisti de önemli Ayhan Avcı için. Ama tüm bunlardan daha önemlisi tabii ki Vickie'nin sahadaki varlığı. 35 dakika oynamış kaptan. Her koçun çalışmak isteyeceği bir isimdir Vickie zira takımın parkedeki koçudur kendisi. Tüm takımı yönlendirir, herkesin zor anda topu ona verip kenara çekildiği isimdir. Bundan böyle Kayseri'ye giden her takımın aklında maçtan önce bir soru işareti bırakacak bir isimdir ayrıca. Bir aksilik olmazca Cuma günü bir kez daha izleyeceğim kaptanı Ankara'da, çıplak gözle.

Tarsus Belediyesi: 74 - Samsun Basketbol: 59

Ara dönemde takviye yapan takımlardan biri de Tarsus'du. Önce January daha sonra da Lennox hamleleri geldi Mersin takımından. Ve bu iki oyuncudan gelen 19 sayı 10 asistlik hücum performansı ile de Samsun'u geçmeyi başardılar bu hafta. Kress'in 18 sayı 14 ribaundluk oyunu da bir o kadar dikkat çekici. Sezon başından bu yana istikrarlı şekilde katkı veriyor Kress. Şimdi Lennox ve January'den gelecek olan katkıların yanında daha da anlamlanacak tabii ki bu performans. Seda Erdoğan'ın üç sayı çizgisinin gerisinden 4/8 ile ürettiği 14 sayı ise yükselen oyununun devamında sevndirici onun için. Samsun takımının Gardner'in 1/8 ile hücum ettiği bir deplasmandan hele ki bu Mersin deplasmanı ise, galibiyetle dönmesi için çok ekstra bir oyun çıkartan isime ihtiyaçları vardı. O da olmayınca mağlubiyetle dönüyorlar Samsun'a zira bunu kompanse edebilecek bir kadroları yok ne yazık ki. Bu noktadan sonra onlar için amaç, Samsun'da fire vermemek olmalı. Bunu başarabilecek bir takım ve teknik ekip var Samsun'da.

Hiç yorum yok: