BIY AD

13 Şubat 2010 Cumartesi

Samsun Maçı Öncesi

Geçtiğimiz sezon ligin ilk haftasında bu sezon ise ligin 3. haftasında ilk mağlubiyetleri tattıran belalımız Samsun ile bu kez Abdi İpekçi'de karşılaşıyoruz. Samsun'un geçen sezonki Samsun olmadığını blogu takip edenler çok iyi biliyor. Kadro kalitesindeki serbest düşüşün yanı sıra bu düşük bütçeli kadroda yaşanan ödeme problemleri ile de can sıkıcı günler yaşıyorlar. Yerli oyunculardan antremana çıkmayanlar, parasının ödenmesini isteyenler haberleri dolaşıyor etrafta. Hoş değil tabii ki geçen yıl yaşadıklarının ardından.

Euroleague'den elenişimizin ardından tamamen lige konsantre olmuş durumdayız ki Avrupa'da da bu anlayış ve bu teknik ekip tercihi ile yukarılara gidemeyeceğimiz çok açıktı. Aradaki dönemde ligde alınan mağlubiyetleri toparlamaya çalışacağız şimdi ki bunun sadece bizim elimizde olmaması da ayrıca zorlaştırıyor işi. Mersin'i İstanbul'da, Fenerbahçe'yi Caferağa'da yenip üstüne Mersin'in mağlubiyet almasını bekleyecek olmak eldeki kadro için kabul edilebilir bir durum değil kesinlikle. Toparlamak o kadar kolay olmayacak bence. Evet güçlenen Botaş karşısında geriden gelerek deplasmanda kazanmamızın ardından İstanbul Üniversitesi karşısında alınan farklı galibiyet ortamı fazlasıyla umut yeşertmeye uygun ama takımın balans kavramı olmadığı için konuşmak için erken bile değil. Konuşmamak lazım. Önce kupaya kadar, sonra da normal sezon sonuna kadar alabilindiği kadar fazla galibiyet alıp skordan çok oyuna önem vererek formun zirvesinde girmek gerekiyor iki aralığa da.

Katie Douglas - Tamika Catchings - Sophia Young üçlüsü ile özellikle İstanbul'da oynanan karşılaşmalarda bu tür bizi zorlaması pek mümkün olmayan rakiplere karşı ilk on dakikada işi bitirmek lazım artık. Rakibi maçın içinde tuttukça geçen her dakika rakibe umut olarak dönüyor çünkü. Buna hiç gerek yok. Bu üçlüyle işi bitirip, ondan sonrasına bakmak gerekiyor artık. Bu anlamda Samsun karşısında Yasemen'i ve Bahar'ı daha fazla izlemekten başka bir beklentim yok. Kolay bir galibiyet olması gerekiyor, kağıt üstünde tabii. Parkede neler olacak bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: