BIY AD

21 Şubat 2010 Pazar

Pazar Menüsü

15. haftanın pazar günü programında üç güzel maç vardı bugün.

Ceyhan Belediyesi: 63 - Panküp Kayseri Ş.spor: 79

Ara dönemde yaptıkları transfer hamleleri ile birlikte yükselişe geçen iki takımın mücadelesinde ev sahibi Ceyhan Belediyesi, ilk yarı boyunca iyi mücadele ederek direndi Kayseri takımına. Tangela Smith'den yoksun mücadele eden Panküp Kayseri Şekerspor, 27-10'luk üçüncü çeyrek skoru ile galibiyeti ulaşmayı başardı ikinci yarıd. İlk çeyrekte takım halinde üretilen 18 sayının 12'sine imza atan Latoya Pringle maçı 28 sayı 11 ribaund 2 asist ile tamamlarken, en dikkat çekici performansa sahipti 24 oyuncu arasında. Latoya Pringle'in performansındaki bu artışın Vickie Johnson'ın takıma katılmasıyla birlikte başlaması da ayrı bir yazı konusu olsun bizim için. Tecrübeli Vickie de Tangela'nın yokluğunda 12 sayı 7 asist 9 ribaund ile galibiyeti getiren isimlerden biri olmuş. Geçen sezonki Samsun kariyerinin ardından bu sezon takımda istediği topları tam olarak kullanamayan ve Vickie'nin de gelişi ile biraz arka planda kalan Julie McBride da 15 sayı 4 asist 6 ribaund ile günün başarılı isimlerinden. Panküp'ün 29 basketi 19 asist üzerinden üretmiş olması da takım oyunu adına önemli bir gösterge.

Ev sahibinde ise Lauren Ervin'in 16 sayı 22 ribaundluk muazzam istatistiği galibiyete yetmemiş. Takım halinde alınan 37 ribaundun 22'sini almış ki alınan 10 hücum ribaundunun 8'i onun. Söylenecek kelime yok, muazzam gerçekten.

Deplasmanlarda zorlanmasına rağmen bugün aldığı bu önemli galibiyet ile serisini devam ettirdi Panküp Kayseri. Oldukça iyi bir seri yakaladılar, form tuttukları bu dönemde. Artık herkes için bir kat daha zor bir deplasman olacak Kayseri. Ama bundan daha önemlisi Kayseri'nin deplasmanda, hele ki Ceyhan gibi zor bir deplasmanda 16 sayılık farkla net bir galibiyet alıyor oluşu.

Mersin BŞB: 67 - Tarsus Belediye: 62

Erkek takımı Teknosa Türkiye Kupası'nda finale çıkınca gözler Adana'daydı bugün ama bayan takımında bir değişiklik yok. Onlar yine kazanmayı başardılar bir şekilde. Ve Mersin derbisini kazanarak yollarına kayıpsız şekilde devam ediyorlar, ligin ikinci haftasında Caferağa'da aldıkları mağlubiyet haricinde. Lennox ve January hamleleri ile güçlenmişti Tarsus Belediyesi ve son dönemin formda takımlarındandı. Nitekim Mersin karşısında ortaya koydukları bu direnç de bunun en iyi göstergesi. Şu mağlubiyete çok da üzülmemek lazım, iyi yoldalar çünkü.

Şaziye'nin sakatlığı nedeniyle oynayamadığı Mersin'de 13 ve üzerinde skor üreten üç oyuncu var. Az ama istikrarlı skor üreten oyuncular da yine işleri yapmışlar bugün. Rakibin yapmış olduğu 14 top kaybı da var. Asistlerde ev sahibi 16-5 gibi ezici bir üstünlüğe sahip. E bu istatistikler zaten Mersin'in istediği oyunu yansıttığını gösteren istatistikler. Mersin'in karakteristiği bir anlamda. Sistem isimlerden bağımsız şekilde işlenmesi üzerine kurulu olunca, Şaziye gibi Mersin organizasyonu için oldukça önemli olan bir ismin yokluğunda dahi önemli bir galibiyet alabiliyor Mersin takımı. Ki rakip de son dönemin en formda takımlarından biriyken bunu başarıyorlar.

Kübra Siyahdemir 36 dakika ile Tarsus'da en fazla süreyi alan isim olurken, 3/6 ikilik 2/5 üçlük ile 15 sayı üretmiş ve takımın en skorer ikinci ismi olmuş. Şut tercihlerinin gelişimi yolunda iyi bir maç çıkarmış gibi sanki. Kendimi tekrarlıyor gibi hissediyorum ama şut tercihlerini rayına oturttuğunda gerçekten önemli bir oyuncu olacak Kübra.

Beşiktaş Cola Turka: 70 - Samsun Basketbol: 65

Galibiyete çok ihtiyacı olan iki takımın mücadelesinde evinde oynayan Beşiktaş Cola Turka, maç öncesinde avantajlı olan taraftı. İlginç bir maç oldu, iki taraf adına da çift haneli farkları gördük maç içerisinde. Oluşan çeyrek skorları çok ilginç gerçekten: 15-26/ 24-8/ 9-18 / 22-13 Sadece bu rakamlar üzerinden dahi konuşulması gereken çok şey var iki takım adına da. Önemli sıkıntılar yaşadılar sezon içerisinde ve bu durum oyunlarına ister istemez sirayet ediyor.

Yeni transfer Kelly Santos'un 17 sayılık oyununa Sales ve Zellous'dan da 11'er sayılık katkı gelince, son çeyrek performansı ile kazanan taraf Beşiktaş Cola Turka oldu. Biraz olsun nefeslendiler bu galibiyet ile, önemliydi onlar için.

Hiç yorum yok: