BIY AD

12 Şubat 2010 Cuma

WNBA'deki Temsilcimiz Indiana Fever

Yazın WNBA'de finalleri izlerken, Indiana Fever'ı desteklediğimi belirtmiştim yazılarımda. 5. maça uzayan seride Phoenix Mercury'e 3-2 mağlup olmuştu Fever ve sezonu ikincilikle tamamlamışlardı. Tamika Catchings liderliğinde kulüp tarihinin en başarılı sezonunu yaşadılar.

Coach Lin Dunn'ın ilk beş tercihi; Bevilaqua - K. Douglas - T. Catchings - Sutton-Brown ve E. Hoffman şekilinde olsa da, takım kaptanlarından Avustralyalı Bevilaqua aldığı süre bakımından çaylak oyun kurucu Briann January'in gerisinde kaldı playofflarda. Yani Indiana'yı konferans şampiyonu yapan, WNBA finallerinde son maça kadar büyük bir mücadele veren takımın en çok süre alan 5 oyuncusu bu sezon ligimizde mücadele ediyor.

Çaylak January, ocak ayından itibaren Tarsus Belediyesi kadrosuna katıldı. Türkiye'deki ilk maçı İstanbul'da Galatasaray karşısında oldu. İlk maçında takımına katkı sağlayamasa da sonrasında oynadığı 3 maçta sırasıyla, Botaş'a 14, Samsun'a 12, Beşiktaş'a da 24 sayı attı. Yaptığı asist ve top çalmalarla da playofflarda rakiplerin başını ağrıtacağını gösterdi.

Fever'ın yıldızları Katie Douglas ve Tamika Catchings de bildiğimiz gibi Galatasaray forması giyiyorlar. Katie sezon başında transfer edilmesine rağmen hem takıma 5. hafta itibariyle katılmasından dolayı hem de sezon içinde yaşadığı sakatlık problemi dolayısıyla sadece 7 lig maçında forma giyebildi. Pasaport sorunu çözülemediği için Euroleague'de de hiç oynayamayan Katie'nin ligdeki ortalamaları şöyle; 14.4 sayı - 3 ribaund - 2.7 asist.

Galatasaray'ın ocak transferi Tamika da iki lig, iki de Euroleague Top 16 maçında oynadı Ekaterinburg karşısında takımımız adına. Rusya'da 7 sayı, İstanbul'daki maçta 15 sayı bıraktı Ekaterinburg potalarına. Tamika'nın ligde çıktığı iki maçın ortalamaları ise; 16 sayı - 4.5 ribaund - 5.5 asist ve 4 top çalma oldu.

Indiana Fever'ın uzunları da Fenerbahçe'de geçiriyorlar kış dönemini. Tammy Sutton-Brown ligimizde 4. sezonunu geçiriyor, Fever'ın Türkiye'deki en kıdemli elçisi durumunda yani. TSB'nin istatistik ortalamaları (7 sayı - 4.2 ribaund - 1.5 asist) geçtiğimiz sezonların bir basamak altında kaldı bu sezon. Buna rağmen EuroLeague'de tecrübesi ile takımının kazandığı bazı maçlarda büyük rol oynadı.

Galatasaray'ın Catchings hamlesinden sonra F.Bahçe'nin de Hoffman hamlesi geldi. Oyunculuğu değil ama Avrupa'da oynamadıktan sonra -keza Fener ligde kayıpsız devam ederken- bu transferin gerekliliği tartışılır. Bir sezon sonra eski takımına dönen Ebony Hoffman bu sezon sadece Çankaya Üni. karşısında oynadı ve 20 sayı - 4 ribaund - 2 asist - 4 top çalma istatistiklerine imza attı.

WNBA'deki takımlarını başarılara koşturan bu 5 yıldızın ülkemizde forma giymesi, basketbolumuz adına büyük şans. EuroLeague'nin kıta dışından iki oyuncu kuralı ve kulüplerimizin kadro istikrarsızlığı olmasa, tabi oyuncuları da biraz fedakarlıkla yeni takımlarına daha erken gelip burayı WNBA'ye ısınma yeri değil de aidiyet duygusu hissettikleri ikinci evleri olarak görseler, herkes adına daha keyifli olacak bu kıtalararası yolculuklar.

Hiç yorum yok: