BIY AD

2 Şubat 2010 Salı

UMMC Ekaterinburg - Galatasaray

Takımımız bugün saat 16.00'da Rusya'da Ekaterinburg ile karşılaşacak. Rus temsilcisi bizim de bulunduğumuz A Grubu'nu 9/1'le lider olarak tamamladı. Aldıkları tek mağlubiyetin 11 Kasım'da Ros Casares'e karşı olduğunu söyleyelim. Bu mağlubiyet rakibimizin bu sene resmi maçlarda aldığı tek yenilgi oldu. Rus Liginde 11 maçta 11 galibiyet ile lider durumdalar. Yaklaşık bir hafta önce finalde 77-75 ile Spartak'ı yenip Rusya Kupasını da aldıklarını ekleyelim.

Grup karşılaşmalarında Rusya'daki maç 69-54, evimizdeki maç ise 64-69 rakibimizin lehine sonuçlanmıştı. Bu sene içinde karşılaştığımız bir ekip olduğundan, Çağlar'ın ilk maç öncesinde yaptığı UMMC Ekaterinburg incelemesini tekrar hatırlatalım.

Tabi yazıyla ilgili en büyük güncelleme Candace Parker olacak. Takıma yeni katılan süper yıldız onların Avrupa yürüyüşünde en önemli kozlarından biri olacak. Geçen hafta içinde yaptığı açıklamada, bütün kupaları istediğini belirtmiş hanımefendi.

Bizim açımızdan bakarsak, Katie Douglas'ın pasaport sorunu çözülemedi hala. Katie ve Işıl dışında bir eksiğimiz yok kadromuzda. Yine de umut tacirliği yapmak yersiz olur, eşleşmede işimizin imkansız derecesinde zor olduğunu herkes biliyor. Nasıl yeneriz dersek, oyuncularımızın tek tek hepsinden bu sene hiç göremediğimiz derecede üstün mücadele ve direnç görmemiz lazım, tabi sonrasında Tamika Catchings'den şapkadan tavşan çıkarmasını bekleyeceğiz. Hakemlerin de tribünlerden hiç etkilenmemesi, hatalı olarak alehimize düdük çıkmaması lazım. Bir de Galatasaray taraftarı tribünleri doldurursa Rusya'da seyreyleyin Zafer Kalaycıoğlu'nu, maçı çevirecek taktikleriyle kenarda bekliyor kupa koleksiyoncusu..

Hiç yorum yok: