BIY AD

11 Şubat 2010 Perşembe

Top 16'da Son Gece

Çarşamba günü oynanan maçlarla Euroleague'de çeyrek finale yükselecek son 3 takım da belli oldu. Üçüncü maçlar sonucunda bu başarıyı gösteren takımlar; Çek temsilcisi Sika Brno, İspanyol Halcon Avenida ve Polonya'dan Wisla Can-Pack oldu.

Wisla, Mizo Pecs 2010'u 69-57 ile geçti. Maç sonunda oluşan 12 sayılık fark, 55-55 ile girilen son 5 dakikada geldi. Wisla'nın all-star oyuncuları Fernandez (17 sayı-8 ribaund-5 asist) ve Burse (7 sayı-16 ribaund) takımı zafere taşırken, Mizo'da benchten gelen Vajda 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Dalma Ivanji'den (4 sayı-10 ribaund-11 asist) bir asist-ribaund double-double'ı geldi. Maçın baş hakeminin Engin Kennerman olduğunu da ekleyelim.

Halcon - Bourges maçı 64-55 sonuçlanırken Wisla - Mizo maçına benzer bir durum vardı. Son 3:17'de girilirken sadece bir sayı öndeydi Halcon 54-53 ile. Son dakikalarda yakaladıkları 10-0'lık seri ile işi daha da uzatmadılar. Performansı ile haftanın oyuncusu seçilen Sancho Lyttle (22 sayı-15 ribaund) Halcon'u çeyrek finale taşıyan en önemli etken oldu.

Top 16'ın en ilginç eşleşmesi halini alan seride, Sika Brno üst tura çıkmayı başardı. Sekiz eşleşme içinde, saha avantajına sahip olan takımın kaybettiği tek seri buydu. Tabi bunda her iki takımında sadece deplasman galibiyetleri almasınında etkisi var. Rivas, rakibine evinde 63-77 mağlup olurken, sayılarının hemen hemen %40'ı benchten gelen 2 isim Petra (11 sayı) ve Joens'dan (15 sayı) geldi. Brno'da ise ilk beş başlayan oyuncuların tümü çift hanelere ulaştı.

Bu maçların ardından çeyrek final eşleşmeleri şöyle oldu:

Spartak Moskova - Fenerbahçe
UMMC Ekaterinburg - Good Angels Kosice
Wisla Can-Pack - Frisco Sika Brno
Ros Casares - Halcon Avenida

Hiç yorum yok: