BIY AD

19 Şubat 2010 Cuma

15. Haftada İlk Gülen Botaş

Bayanlar Basketbol Ligi'nde 15. hafta bugün Ankara'da oynanan Çankaya Üniversitesi - Botaş maçıyla başladı.

Çankaya ilk çeyreğe iyi başladı. Maçın başında 6-0'lık seri ile öne geçen ev sahibi, Frazee ile etkili olduğu ilk 7 dakikayı da 17-8 önde geçti. Sonrasında Botaş'ın Amerikalıları ile yakaladığı 10-0'lık seri, çeyreğin bitimine 1 saniye kala maç içinde lideri ilk defa değiştirdi ve birinci çeyrek sonucu oluştu: 17-18

Son bir dakikasına kadar karşılıklı basketlerle geçen 2. çeyrekte birçok kez üstünlüğün el değiştirdiği ve skorun dengeye geldiğini gördük. Son bir dakikayı iyi oynayan Çankaya 41-33 öne geçti kafa kafaya giden maçta ama Prince'in bulduğu son saniye üçlüğü ile devre 41-36 tamamlandı.

Üçüncü çeyrekte, bir öncekinin kopyası gibi oldu işleyiş açısından. Çeyrek başında Prince'in isabeti sonrasında Gülşah'ın üçlüğü ile beraberliği yakaladıktan sonra, başa baş mücadele ve son dakikaya girerken Çankaya'nın öne geçmesi 2. çeyreğin tekrarı gibiydi ve bu çeyrek de Prince'in son saniye isabetiyle bitti: 60-56

Final periyodunda daha etkili isimlere sahip olan Botaş önce beraberliği yakalayıp sonrasında farkı iki basket seviyesinde tutmayı başardı. Bu bölümde Gülşah'ın isabetli dış atışlarla takımını ayakta tutan önemli etkenlerden biri olduğunu söyleyelim. Genç oyuncunun başarılı performans göstermesi herkes adına mutluluk verici, ona bir parantez açmak istedim çünkü sadece yabancı oyuncuların başarılı istatistiklerini okumaktansa kendi oyuncularımızı da üretirken görmek güzel. Kırılma anlarını Gülşah'ın yanı sıra Melvin ve Prince ile iyi oynayan konuk ekip 79-88 ile galibiyet ile ayrıldı Ankara'dan.

Üst üste 3. galibiyetini alırken Botaş, ilginçtir ki evinde 79-88 yenildiği ilk maçın rövanşını da aynı skorla aldı Çankaya'dan.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ (79): Pınar Turan (1 asist), Ayşe Dilek Ünüvar 3 (2 ribaund-7 asist), Damla Gezgin, Lyndra Shajuan Weaver 8 (2 ribaund-2 asist), Dila Aşkın 10 (1 ribaund-1asist) ,Görkem Ertaş Osmanbaşoğlu (1 ribaund), Eureka Brooks 26 (2 ribaund-4 asist), Megan Elizabeth Frazee 24 (10 ribaund-1 asist), Josephine Achieng Owino 8 (8 ribaund-1 asist)

BOTAŞ (88): Chasity Monique Melvin 23 (13 rabund-1 asist), Epiphanny Jashay Prince 22 (6 ribaund- 2 asist), Nesibe Burcu Uzun 3 (1 ribaund- 5 asist), Gamze Takmaz 2, Sharnee Jacquelyn Cherelle Zoll 4 (2 ribaund-4 asist), Courtney Lynne Paris 17 (10 ribaund), Pelin Gülbağ (1 ribaund), Dürdane Gülşah Gümüşay 17 (3 ribaund), Didem Suer (1 ribaund), Seda Tabakçı (2 ribaund)

Hiç yorum yok: