BIY AD

8 Şubat 2010 Pazartesi

Jones'un Omuzlarında Birinci Lige

TBB2L'de cumartesi oynanan maçlar neticesinde Alanya Belediye, TBBL'nin yeni takımı olmaya hak kazandı. Son iki maça girilirken ikinci sıradaki Ted Ankara Kolejiler'den bir galibiyet fazlasıyla lider durumda bulunan Alanya, Burhaniye Belediye'yi 60-72 ile geçtikten sonra lig sonuncusu İzmir Bşb.'nin de Ted Ankara'yı mağlup etmesiyle birinci lige yükselmeye hak kazandı.

Ligin bitmesine bir hafta kala kazanılan bu başarıda en büyük paya sahip isme blogumuzda bir yer ayırmak istedik. Sezon başında Botaş tarafından ülkemize getirilen Whitney Jones, TBB2L'nin 3. haftasından itibaren Alanya formasını giymeye başladı. İlk maçı olan İzmir Bşb. karşısında (22 sayı - 15 ribaund - 3 asist - 4 blok) şovuna başlayan Jones, forma giydiği diğer 6 maçta da çizgisini bozmadı. Oynadığı her maçta hem sayı hem de ribaund istatistiklerinde çift haneli rakamlarını koruyan Amerikalı genç forvet oynadığı tüm maçlarda double double yapma başarısını gösterdi. Oyuncunun zirve maçı da yine bir İzmir maçı oldu, 30 sayı - 24 ribaund ile mükemmel bir iş çıkardı. Jones'un şu ana kadarki istatistik ortalamaları şöyle; 23 sayı - 16,9 rib. - 1,9 asist - 1,4 blok.

Şu ana kadar oynadığı maçlardan, Ted Ankara Kolejliler karşısında sadece ilkini kaybedip, diğer maçlarda lige damga vurarak birinci lige yükselmeyi başaran Alanya Belediye'yi ve takımın yıldızı konumundaki Whitney Jones'u tebrik edip, birinci ligde başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok: