BIY AD

26 Şubat 2010 Cuma

TBBL 16.Hafta Programı

27 Şubat Cumartesi
14:00 Botaş - Mersin Büyükşehir Belediyesi (Menderes Spor Salonu)
15:00 Tarsus Belediyesi - Ceyhan Belediyesi (Tarsus Spor Salonu)
17:00 Samsun Basketbol - Çankaya Üniversitesi (Yaşar Doğu Spor Salonu)

28 Şubat Pazar
14:00 Panküp Kayseri Şekerspor - İstanbul Üniversitesi (Kadir Has Spor Salonu)
15:30 Galatasaray - Beşiktaş Cola Turka (Abdi İpekçi Spor Salonu)
16:00 Fenerbahçe - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor (Caferağa Spor Salonu)

16. Haftanın bana göre en dikkat çekici maçı olan Botaş - Mersin BŞB maçı ile start veriliyor yarın. Prince - Paris takviyeleri ile ciddi anlamda bir ivme yakalamış durumda Botaş. Son altı maçta yalnızca bir mağlubiyet aldılar, o da Adana'da Sarayın Sultanlarına karşı aldıkları 67-59'luk mağlubiyet. Mersin'in lideri ısrarlı takip durumu da sürüyor ikinci haftadan bu yana. Zorlu bir deplasmandalar, kaybetmeleri durumunda arkadan gelen Galatasaray'ı iştahlandırmış olacaklar ki bunu istemezler asla. Çok zevkli bir karşılaşma olacağı kesin. Güçlenen Anadolu temsilcilerinin, iki sezondur en iyi temsilcileri olan Mersin BŞB'i geçebilme durumunu en net şekilde bu maçta görebiliriz. Mersin tartıda ağır basan taraf olsa da olası bir Botaş galibiyeti hiçkimseyi şaşırtmamalı. İki hafta önce Kayseri'de son saniyede kazanmayı başarmıştı Mersin, kritik bir viraja daha giriyorlar bu hafta.

Ara transfer döneminden güçlenerek çıkan iki takım Tarsus Belediyesi ve Panküp Kayseri Şekerspor'un rahat kazanacağını düşünüyorum bu hafta. Son beş maçının dördünü kazanmayı başardı Panküp, aradaki tek mağlubiyet Kayseri'de Mersin karşısında alındı. Ki o karşılaşma sonunda Vickie Johnson'ın geçerli sayılmayan isabetli üçlüğü için yoğun itirazlar gelmişti Ayhan Avcı ve ekibinden.

Alt taraflar için oldukça kritik olan karşılaşmada ise Çankaya Üniversitesi, Samsun deplasmanına konuk olacak. Başkent temsilcisi kazanırsa şayet kalan haftalarda Samsun'u da bilfiil ligde kalma yarışının içerisine çekmiş olacak. Samsun kazandığı taktirde ise oldukça rahatlayacaktır, oluşacak olan üç maçlık farkla. Durum böyle olunca maçta yaşanacakları tahmin etmek zor değil. Daha çok mücadele edip, topun kıymetini bilenin kazanacağı karşılaşmada ev sahibi avantajı ile Samsun birkaç adım önde. Çankaya bana göre son atımlık barutunu kullanacak Pazar günü, nereye kadar yetecek göreceğiz.

1 yorum:

samsunlu dedi ki...

samsun'da şu an problem yok,paralar ödenmiş her halde, maça çıkmadan önce soyunma odasında maç pirimi açıklanacakmış....samsun bu maçı alır diye düşünüyorum..