BIY AD

16 Aralık 2010 Perşembe

Euroleague'de Bugün

Minimum Ye Maksimum Kazan
Cras Basket'in felsefesi kesinlikle bu olmalı. Grubun en zorlu deplasmanlarından olan Polonya'dan, zor da olsa galibiyetle dönüyor Cras Basket Taranto. Özellikle rakibi, 8 sayıda tutan son çeyrekteki savunma, onların bu alandaki başarısını bir kez daha ortaya koydu. İtalyanlar evine 57-58'lik galibiyet ile dönerken, Godin ve Greco'nun katkılarını da unutmamak lazım. Wisla'da ise Erin Phillips'in 18 sayılık katkısı galibiyete yetmedi. Bu sonucun ardından, Cras Basket Taranto 7 galibiyet, 1 mağlubiyet ile liderliğini sağlamlaştırdı. Good Angels ile aynı galibiyet sayıları (5-3) eşit olan Wisla, 3. sırada bulunuyor.

A Grubu'nda Sonuçlar:
Good Angels Kosice:70 - TTT Riga:48
Wisla Can-Pack:57 - Cras Basket Taranto:58
USO Mondeville:62 - Pecs 2010:66


Penny Lurena* Taylor'dan Sevgilerle
Fenerbahçe, gruptaki en zor maçlarından birine çok büyük bir handikap ile başladı. Diana Taurasi, MKB Euroleasing karşısında forma giyemedi. Bu eksiğe rağmen oyuna iyi başlayan sarı-laciverliler, bir dönem farkı 9'a kadar çıkardıkları ilk çeyreği 15-21 önde kapattı. Angel McCoughtry önderliğinde 2. çeyreğe iyi başlayan ev sahibi ekip, dış atıcıların da devreye girmesiyle bu dönemde iyi bir hava yakalayıp soyunma odasına 42-34 önde girdi. Fenerbahçe'nin hücumda çok ciddi sıkıntılar çekmesi, Sopron'un önünü açtı diyebiliriz. İkinci yarının hemen başında Honti farkı çift haneye yükseltince işler daha da zorlaştı diye düşündük ama günün kahramanı ortaya çıktı o andan itibaren. Sadece 3. çeyrek içinde 25 sayılık bir katkı sağlayan Penny, ribaundlarda verdiği müthiş mücadele ile de takımını canlandıran isim oldu. Final periyoduna 64-68 önde giren Fenerbahçe, Penny Taylor'un ribaund, sayı, asist, savunma katkılarını sürdürdüğü son çeyrekte rakibine öne geçme şansı vermedi ve maçı 81-92 önde tamamladı. Diana Taurasi'nin yokluğunda, Penny Taylor'un onun yerine de oynadığını gördük. Biz de bu sebepten ötürü başlıkta Diana'nın orta ismini Penny'e verdik. Maç sonu performanslarında MKB Euroleasing'den Angel; 39 sayı-8 ribaund-2 top çalma ile, gecenin skor açısından en başarılı oyuncusu olurken, Penny Taylor da 37 sayı-7 ribaund-2 asist ile tamamladı maçı. Bu arada istatistiklere bakarken fark ettim, Nevriye yine çaktırmadan 22 sayı yollamış rakip potalara, aldığı 10 ribaundla da double-double'ı tamamlamış.

B Grubu'nda Sonuçlar:
MKB Euroleasing:81 - Fenerbahçe:92
Gospic:98 - Lotos:83
UMMC Ekaterinburg:68 - Rivas Ecopolis:60


Burası C Grubu, Buradan Çıkış Yok!
Spartak Moskova ve Halcon Avenida, konuklarını çok ağır yenilgilere uğratırken. Grupta ilk 2'yi paylaşmaya devam ediyorlar. Spartak, USK Prag'ı 85-54 ile geçerken, maçın her bölümünde farklı bir kahraman çıkardı ve maçı rotasyonu geniş tutarak tamamladı. Spartak'ın 14 sayı attığı 2. çeyrekte, bu sayıların 10'unun LJ'in ellerinden gelmesi, maç sonunda takımın en skoreri Prince olurken, en verimli oyuncunun da Osipova olması ilginç notlar. Bir not da Prag'dan, takımın en önemli silahı Viteckova, 1/9 saha içi isabetiyle sadece 2 sayı üretebildi. Halcon da Tarbes'i 40'a dayanan bir farkla geçerken, 5 oyuncusunun çift hanelere ulaştığını ve 12 oyuncusundan şut kullanan 11'inin de skor ürettiğini belirtelim. Bizim maçı da eklersek bu hafta da, 3 maçı da ev sahipleri kazandı.

C Grubu'nda Sonuçlar:
VICI Aistes:91 - Galatasaray:86
Spartak Moskova:85 - USK Prag:54
Halcon Avenida:87 - Tarbes GB:49


Nadezhda'nın Yükselişi
Nadezhda, Fransa'nın Euroleague'deki en başarılı takımı Bourges Basketi konuk etti. Bu maçtan önce oynadığı 2 Avrupa maçını da kazanan Rus temsilcisi, Fransızları da 66-64 ile mağlup etmeyi başardı. Galibiyette Becky Hammon ve Tina Charles ön plana çıkarken, Verameyenka'nın suskun olduğu bu maçta Shameka Christon'un 16 sayılık katkısı ile kapattılar bu açığı. Nadezhda 4 galibiyete ulaşırken bu sonuçla, 5 ve 6. takımlarla arasındaki galibiyet farkını da 2'ye yükseltti son iki maça girilirken. Çelmeyi taktığı Bourges'le de aralarında sadece 1 galibiyet farkı kaldı.

D Grubu'ndan Sonuçlar:
Frisco Sika Brno:71 - Gorzow:64
Nadezhda:66 - Bourges Basket:64
Ros Casares:65 - Beretta-Famila:51

1 yorum:

Adsız dedi ki...

penny taylor gerçekten muazzam bir 20 dakika oynadı.20 dakika çünkü ilk yarı sadece 3 sayı atmıştı.bu takımda en çok beğendiğim yabancı oyuncu penny.hana horakova veya anna vajda ikilisinden biri bana kalırsa vajda gönderilip yerine sağlam ve yırtıcı bir 4 veya 5 numara alınmalı. çünkü her maç nevriyeye çok yük biniyor ve nevriyenin sakatlanması demek bizim için her şeyin sonu demek olur.