BIY AD

18 Aralık 2010 Cumartesi

Şikayet Kutusu

Galatasaray TV'de son 2 deplasman maçını izleme şerefine nail olduk, iç saha maçlarını genelde salondan takip ettiğimiz için kaçırıyormuşuz. İzlediğim iki maçı da Can Erbesler anlatıyordu. Samsun maçında gördük ki; rakip takım oyuncularının hepsinin ismi aynıymış, bir hücumda top üç ayrı Tatum Brown ile bulaşabiliyormuş. Önceki yayınlarda Galatasaray'ın oyuncularının bile sıkça karıştırıldığını duyduğumuz için buna çok şaşırmadık. Bu bir nebze de; spikerimizin iç puan diye bir şey olduğunun farkında olmaması acı vericiydi, eşit puanlı takımların averaj ile sıralandığını sanması çok acı. Son VICI Aistes maçında da Euroleague için yeni bir sistem icat etti Can Bey. Grupta ilk 4'e girmenin bir önemi yokmuş, 24 takım içindeki en iyi 16'sı üst tura çıkacaklarmış. Yazık gerçekten, çok yazık hem de. Bir konuda eksikliğin varsa, konuşmazsın ki eksiğin ortaya çıkmasın. Haydi bunlar canlı yayın ve maçın heyecanından kaynaklanıyor, Osman Tamburacı ile birlikte yaptıkları sabah programında "kadın mı, bayan mı" tartışmasına bir vecizesi ile açıklık getirişi var ki Can Erbesler'in; "Basketbol daha sert bir spor; 'kadın', voleybol daha centilmen; 'bayan'." Olay bu kadar basitmiş. Şahıstan ve bunca vukuattan ayrı olarak; GS TV'de İstanbul Üniversitesi maçının tanıtımında, rakibimizden 'ligin yeni ekiplerinden İstanbul Üniversitesi' şeklinde bahsediliyor. İstanbul Üniversitesi son 8 sezonda sadece 1 kez ligde değildi ve bu geçen sene değildi üstelik.

Fenerbahçe TV'ye geçelim mi? Ne diyeceğimizi herkes kestirebiliyordur herhalde. Spiker-yorumcu holiganlığı had safhada devam ediyor. Bir Galatasaraylı olarak söylüyorum; Caferağa'da yüzlerce Fenerbahçe taraftarının içine oturup maç izlemek, FB TV'de maç izlemekten çok daha keyifli. En azından rakip takımın oyuncusu sakatlık geçirdiğinde, işi dalgaya vurmayacak kadar merhamet sahibiler. Sayın Baturalp'in yaşına, önceki yıllarda maçlara kattığı keyfe saygımdan daha fazla bir şey demeden susuyorum.

Beşiktaş TV diye bir kanal hala var mıdır, varsa hangi platformda yayın yapar, yayın yaparsa takımının maçını yayınlar mı bilmiyorum. Beşiktaş Avrupa'da 5 maça çıktı, kötü sonuçlar aldılar. Büyük bir ihtimalle 6. maçları son maçları olacak gibi gözüküyor. İstanbul'da oturmayan bir Beşiktaşlı'nın kadın takımını sevmeye, izlemeye hakkı yok mudur? Beşiktaşlı olmaya da gerek yok hani, bizler de izlemek istediğimiz halde Beşiktaş'ın hiçbir Avrupa maçını izleyemedik. 500 takipçisi olan bir belediye takımından değil, Türk sporunun 3 büyüğünden birinden bahsediyoruz.

Sports TV'nin de imkansızlıklardan dolayı, haftanın asıl maçlarını değil, kendileri için yayının kolay olduğu maçlarını seçtiğini duyduk. O zaman niye bu işin altına girdiniz diyeceğim de, siz girmeseniz kim alacaktı ki maçları? Bu ülke yazın milli takım seviyesinde yayıncı bulamadı kadın takımına.

Dünyanın en iyi kadın basketbolcusu, smaç yapan nadir oyuncularından biri, WNBA finalisti takımın guardı, Seimonelar, Pennyler, Horakovalar, Salesler, Andersonlar, Piersonlar, VJler filan değil mi? Dur neydik biz ... heh Avrupa'nın en önemli ligi. Hmmm peki!

2 yorum:

zeki dedi ki...

sports tv nin şu ana kadar yayınladığı canlı maçlara bir itirazım yok, geçen hafta onun sayesinde samsundaki galatasaray maçını seyredebildik,,malum GSTV uydudan çıkmıyor, paralı yapmışlar,,,üç kuruş para için bütün türkiyeye yaptığı yayını sınırlandırdı, yazık,,,Birde, sport tv için yayının kolay olduğu iller ve maçlar hangileri imiş biliyorsanız yazın lütfen..

Adsız dedi ki...

dediğiniz gibi fenerbahçe tv'de kıvanç özkök biraz holiganlık yapıyor olabilir ama hem voleybolda hem de basketbolda gerekli bilgileri takip ediyor.neredeyse bütün fenerbahçe maçlarını hatırlıyor ve değişen kuralları çok iyi biliyor.mehmet abiyi bazıları eleştiriyor.bazen rakip oyunculara lakap takıyor diye.mehmet abi hoşlandığı oynculara genellikle böyle isimler takar.geçen sene ebony hoffman'a neler söylüyordu ama bunu onu beğendiği için yapıyordu...