BIY AD

17 Ocak 2010 Pazar

Fenerbahçe: 92 - Beşiktaş CT.:59 || Fener Tam Gaz Devam

Caferağa'da oynanacak derbiyi yerinde izlemek istedim. Ne yazık ki beklentileri karşılamayan bir derbi oldu, en azından "tarafsız" bir seyirci olan benim adıma. Derbi, forma sıkıntısıyla başladı. Isınma tişörtlerini çıkardığında takımlar, Fenerbahçe formasının arka tarafının koyu lacivert ve beyaz olmasından dolayı iki takımın formaları birbirine çok karışıyordu. Seyir açısından can sıkıcı bir durumdu.

Beşiktaş'ın kötü gidişi ve buna karşılık Fenerbahçe'nin kararlı yürüyüşü olduğu açık. Beşiktaş'tan galibiyet beklemek hayalcilikti maç öncesinde ama yine de geçen sene siyah beyazlı ekip bu derbilerde bir reaksiyon göstermişti. Galibiyet olmasa dahi bir mücadele, bir emek bekliyorduk ama hiçbir şey göremedik ne yazık ki. Fenerbahçe maça iyi bir başlangıç yapıp rakibine dişini gösterdi. İlk dakikalar Birsel'in sürüklediği hücumlar ve Beşiktaş'ın maça kroke durumda başlamasıyla 8-0 ile geçildi. Fenerbahçe maça Birsel'in büyük katkısı ile başladı, tamamı ilk çeyrekte 10 sayı attı ve arkadaşlarına da asistlerle birçok sayı attırdı. Tabi Fenerbahçe'yi farklı yapan sadece Birsel'in eline bakmamaları. Penny Taylor ve Ajavon'un hücum katkıları, savunma da ise takımca üstün gayretleri ile farkı süreyle orantılı bir şekilde açtı sarı-lacivertliler.

30-12 ile başlayan 2. çeyreğin başlarında Beşiktaş'ın bir anlık kıvılcım yakalaması ile 34-20'ye geldi skor. Fakat bu Beşiktaş'ın son barutuymuş. Sadece 2 sayı daha atabildi Beşiktaşlı oyuncular bu dönemden sonra. Devre 46-22 sonuçlanınca, maç da bitmiş gibi oldu. Zaten direnmeye niyeti olmayan Beşiktaş'a karşı, taraftarının da destek ve isteğiyle tek ayak üstünde yakaladığı ezeli rakibine acımadı F.bahçe.

İstatistiklere bakmadan önce Beşiktaş hücumlarının kısa bir özetini söyleyeyim. Kötü paslar ve başarısız dış atış denemeleri haricinde bir şey yapmak isterse siyah-beyazlılar; penetreler top çalmalar ile kesildi, bunu geçebilirse pota altında bloklandılar. Takım halinde 12 top çalma yapmış Fener, ribaundlarda ise 43-37 üstünlük kurdu. Açıkçası bu istatistiğin daha farklı olduğunu düşünüyordum, çünkü Beşiktaş oyuncular kucaklarına düşen topları tutmaları haricinde her mücadelede yenildiler rakiplerine. Beşiktaş'ın maç boyunca isabet sağladığı iki dış atışın da maçın son iki dakikasında geldiğini ekliyeyim. 2/15 (%15) gibi feci bir performans sergilediler üçlük denemelerinde.

35 sayılık ev sahibi üstünlüğü ile girilen final periyodun da ise tribünler maçtan daha ilgi çekiciydi. Maçı bırakan taraftarlar, Beşiktaş ile "Yıldırım Demirören Yeter" makarası yaparken, takımlarına yaptıkları "Erkekler gelsin sizi izlesin" tezahüratı ve Tanjevic'e yaptıkları istifa çağrısı ile ilginç bir tezat da oluşturdular. Özellikle bu periyot olmak üzere maç boyunca küfürlerin de eksik olmadığı bir derbi böyle geçildi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Beşiktaş yanında Cola Turka ismini niye taşıyor ki? Sponsorsuz da oynasalar bundan kötüsü olmazdı zaten.

Adsız dedi ki...

maçı tv den seyrettim.. formalar gerçekten birbiri ile karışıyordu ,tv den hiç anlaşılmıyordu topun kimde olduğu ,spikerin anlatımından anlıyorduk, bu ayrıntıyı nasıl atlamışlar acaba ....maç için söylenecek birşey yok...beklediğim gibi bjk fark yedi...bundan sonraki maçlarda fb yi ,mersin ve GS yenemezse , (samsundan'da çıkmayı başardılar) ligi namalup bitirir fener...

Adsız dedi ki...

maçı salonda izledim formalar çok karıştığı için çıkmak zorunda kaldım