BIY AD

14 Şubat 2010 Pazar

Biz mi Uyanıyoruz Yoksa Rakipler mi Uyuyor?


Maçla ilgili görüşlerimizi belirtmiştik, kimse Samsun'un Galatasaray'ı zorlayabilmesini beklemiyordu. Maç sonunda da ortak kanaat tecelli etti. Sarayın Sultanları 30 sayı farkla uğurlarken Samsun'u, peş peşe 5. galibiyetlerini de almış oldular.

Kısır geçen ilk dakikalarda Galatasaray'ın Katie Douglas ve Catchings ile bulduğu sayılara, Samsun Basket bulduğu bir basket faul bir de üçlükle cevap verince eşitlik 6-6 ile devam etti. Sonrasında yakaladığımız 7-2'lik seri ile ilk kopmayı yaşadık ama Samsun yine de ilk çeyreği yakın skorla kapamayı bildi: 18-15

İkinci çeyrek Galatasaray'ın ağırlığını koyduğu ve farkı lehine açtığı dönem oldu. Çeyreğin bir bölümünde Samsun peş peşe öyle 3 top kaybı yaptı ki lise takımı olsa bu kadar amatörce işler yapmazdı yani. Karadeniz ekibi ilk 5 dakikada sayı üretemedi. Fark 17 sayıya ulaştıktan sonra, çeyreğin ikinci yarısı karşılıklı basketlerle geçildi ve devre skoru oluştu: 39-25

İkinci devre başlarken Samsun son barutunu attı, yakaladıkları 8-0'lık seri ile farkı 6'ya kadar indirseler de Galatasaray'ın buna da cevabı vardı. Bu yanıt hem savunmada agresifleşme hem de hücum konsantrasyonunu arttırması oldu takımımızın. Bu performans lig üstüydü açıkçası, Samsun'un da direnebilmesi imkansızdı ve 3. çeyrekte maç bitmiş oldu: 63-39

Final periyodu için söylenecek pek bir şey yok Sultanlar farkı 30 baremine koyup, güle oynaya bitirdiler maçı: 87-57

Yıllardır oynadığı Fever'da takımın lideri konumunda olan Tamika'nın Galatasaray'da da lider oyuncu olması için biraz erken ama yine de takımın en kariyerli oyuncusu durumunda. Takımın en kariyerli oyuncusunun da savunmada çabası, her topa elini sokma gayreti, yerlere atlamaktan çekinmemesi arkadaşları adına iyi bir mesaj. Kaptan Yasemin'in de son iki maçtır yüzdeli oyunu, Katie'nin de artık takıma ısınması sevindirici gelişmeler. Fakat başlıkta da dediğim gibi bunlar son iki maçtır rakiplerin tek ayakta yakalanmasından mı oluyor yoksa takımda gerçekten bir yükselme mi var, birkaç hafta sonra hep beraber göreceğiz.

Samsun'a bakarsak futboldaki Sivasspor'u hatırlatıyorlar ne yazık ki. Üst üste 4. mağlubiyet ve çanlar çalıyor artık şehirde.

2 yorum:

Özmen dedi ki...

Ya bu kadar kasmaya gerek yok "Biz mi uyanıyoruz rakipler mi uyanıyor " diye başlık atmaya bence. Yani çok önemli değere alınacak bi olay değil Galatasaray'ın Türkiye ligindeki rakiplere 30 sayı fark atması. Rakip uyusa da uyumasa da farketmez ayrıca. Çünkü kadro kalite farkı o kadar çok ki, bu maçların analiz edilmesine bile gerek yok. Galatasaray'ın Türkiye ligindeki maçlarına bakarak (Fenerbahçe maçı dışında)hiç bir yorum yapmayız. İstese 60 sayıyla yensin. Önemli olan Avrupa'da başarı. Ligde zaten bi Fener var rakibimiz, onu da yenemiyoruz.
Ayrıca bence bu lig için Tamika'ya ve Douglas'a para vermeye gerek yok. Kulubün parası boşa harcanıyor. Nasılsa Avrupa'dan elendik bence bu 2 oyuncu gönderilsin, yerine biraz daha düşük ücretli oyuncular bulunsun. Her koşulda 1 . veya 2. bitirecez. Eğer 2. bitrince euroleague'e gidememe durumumuz varsa o zaman bu oyuncular kalsın derim ama 2. olsak bile euroleague'e katılacaksak bu 2 oyuncu bize fazla. Kulup parayı doğru idare etmeli.

Adsız dedi ki...

kimin uyuduğu veya uyandığı, fener, mersin ve kayseri maçları oynanınca belli olur..ama şu sıralar GS biraz daha iyi..