BIY AD

2 Şubat 2010 Salı

Ekaterinburg: 79 - Galatasaray: 55

Tur öncesi şansımızın %1 dahi olmadığını biliyordum, bu alanı ucundan kıyısından takip eden herkesin bildiği gibi. Tek maçlık performansın turun galibini belirleyemeyecek durumda olması da bunda ana etken tabii ki. Her ne kadar aramızda büyük güç farkı olsa da tek maçlık bir eşleşme olsa bu, insan yine de umutlanabilir. Bu sezon için konuşmasak da, o umudu yeşertebilecek bir takımın sahada olması koşuluyla şüphesiz. Sonuçta en az iki maçlık bir seri bu ve mevcut şartlarda Ekaterinburg'u iki maç üstüste yenebilecek bir takım yok Avrupa'da. Spartak'ı ayırarak konuşmak gerekirse. Durum böyle olunca, bu maçın üzerine de birşeyler yazmak, maçı konuşmak gelmiyor insanın içinden.

Sevgili Zafer Kalaycıoğlu gerekeni bir kez daha söylemiş maçın ardından: "UMMC is a very strong team, and it is a hard task to play against them." Ekaterinburg çok kuvvetli takım, onlara karşı oynamak çok zor diyor sayın Kalaycıoğlu. Gruplarda da dile getirilmişti bu durum, Casares maçlarında da. Hatta sezon öncesi Süper Kupa'da da. Evet rakipler güçlü, evet rakipler daha organize yapılanmalara sahipler ama bu kadar da çaresiz açıklamalar biraz fazla değil mi? Malumun ilanından başka birşey değil, inatla ve üstüne basa basa yapılan bu amaçsız açıklamalar.

Koçun her defasında vurguladığı bu gerçeklerin ardından Perşembe gününe dair umudu olan da yoktur herhalde. Başta bu düşüncedeki koçun 7/24 birlikte olup, çalıştırdığı takımın oyuncuları olmak üzere.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

istese ekateringbur 100-40 bile yenebilirdi, hatta fenerbahçeyi de bu skorla yenebilirlerdi. bence gayet normal bir açıklama yapmış...

Sarp dedi ki...

Zafer Hoca şunları da söylemiş:

I don't think FIBA regulations are correct: there are 24 teams in EuroLeague, but we have seen only 5, and we are playing in our group with the same team again and again. Thus, the Clubs of other countries can't appreciate the work of the bright players of such teams as «UMMC» and «Sparta&K».


UMMC'nin sitesinde yazıyor.

Tabii, Vilnius'a yenilmeseydik en azından, çok daha farklı bir yerde olabilirdik; ama konuşmak için geç.

Adamlar, belli ki son çeyrek gevşedi neyse ki, (zaten Vetra da açıklamasında bu anlamda birşeyler söylemiş) yoksa Casares maçı da bu maç da çok felaket sonuçlarla bitecekti.

murat dedi ki...

Maçtan, seriden fazla bir şey beklemiyordum. Kalaycıoğlu'nun D-Fans programındaki açıklamalarından sonra, bir sonraki turda da benzer açıklamaları Haydar Kemal Ateş'ten duyacağız zira Fenerbahçe forumlarında tartışılıyor kendisi bir taraftara Spartak'a yeniliriz eurolig'den elendik minvalinde bir şeyler söylemiş. Demek ki koçlar daha realist yaklaşıyor ya da taraftar olarak biz fazla şey istiyoruz. Tekrar bu seriye dönecek olursak sahada ne oynadığı biraz belli olan bir takım görsem benim için kafi.