BIY AD

9 Şubat 2010 Salı

Galatasaray: 100 - İstanbul Üni: 56

İstanbul Üniversitesi'nin Galatasaray'ı fazla zorlayamayacağı açıktı. Belli dönemlerde sıkınca biraz dişlileri fark da uçtu. Maça Yasemen, K. Douglas, T. Catchings, S. Young ve Yasemin beşiyle başladık. Amerikalılar'ın etkili oyunuyla öne fırladı ekibimiz, Katie takımın attığı ilk 8 sayıya iki üçlükle katkı yaptı. İlk çeyrekte hemşerilerine yaptığı 3 güzel asist de maçın en güzel hareketleri içinde yer aldı.

İkinci çeyreğe kötü başlayınca, İstanbul Üni. farkı bir nebze olsa da eritti. Fakat çeyrek sonuna doğru yeniden farkı açmasını bildi Galatasaray. Düşüş yaşanan bölümde Amerikalı üçlünün rotasyona girdiğini ve benchten gelen isimlerin oyuna ısınamamalarının etkisi olduğunu ekleyelim.

Maçın 2. yarısını bir bütün olarak ele almak lazım aslında yine de çok söylenecek şey yok, Galatasaray'ın 3. çeyrek başlarında uyguladığı tam saha baskısı yüzünden rakibimiz üç kere yarı sahasını geçemeden topu teslim etti ve iyice dağıldı maç konsantrasyonları. Her geçen dakikada da fark açıldı.

İki kadro arasındaki uçurum dolayısı ile çok ciddi bir analiz yapmak yersiz olur ama Yasemin'i 7/8 ikilik isabetiyle skora katkı verirken görebilmek hoş oldu tabi bu maçtan sonra kafa kafaya maçlarda da buna yakın katkılar gelmesi önemli olan. Maç kadrosunda bulunan 12 oyuncunun da süre alıp, skor üretmesi maçın en keyifli yanıydı. Özellikle de gençlerimiz Gizem ve Melis'in adına.

GALATASARAY: Tuğba Palazoğlu 7 (1 asist), Yasemen Saylar 9 (1 ribaund- 1 asist), Nilay Yiğit 5 (2 asist), Bahar Çağlar 5 (7 ribaund- 1 asist), Yelena Leuchanka 12 (9 ribaund- 2 asist), Gizem Başaran 4 (1 ribaund), Yasemin Horasan 15 (4 ribaund), Dilara Kaya 2, Kathryn Douglas 11 (1 ribaund- 3 asist), Tamika Cathings 16 (6 ribaund- 5 asist), Sophia Young 9 (6 ribaund- 3 asist), Esra Şencebe 5 (2 ribaund- 2 asist)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ: Doneeka Hodges 5 (3 ribaund- 1 asist), Bahar Yapar 6 (3 ribaund- 1 asist), Aylin Hacıoğlu, Gizem Yavuz 9 (3 ribaund- 1 asist), Mehtap Gezer (1 ribaund- 2 asist), Natasha Humphrey 9 (3 ribaund- 2 asist), Yelda Kavazoğlu 2 (5 ribaund), Nicole Gant 16 (5 ribaund)

1 yorum:

samsunlu dedi ki...

GS nin istanbul'u farklı yeneceğini zaten tahmin ediyordum.
Ekateringbur maçında GS yi çok iyi görmüştüm, oyunlarını beğendim..Hafta sonu samsun maçı cumartesi 17:00 a alınmış, yani erkeklerden sonraya(seyirci olsun diye her halde), gerek yoktu bence GS, samsun'u rahat geçer bu oyunla ben en az 20 sayı fark bekliyorum...GS en formda durumunda şu an, hazır böyle iken keşke FB veya mersin ile oynasaydı..