BIY AD

12 Şubat 2010 Cuma

TBBL 14.Hafta Programı


13 Şubat Cumartesi
15:00 Tarsus Belediyesi – Çankaya Üniversitesi
15:30 Botaş – Beşiktaş Cola Turka
15:30 Fenerbahçe – Ceyhan Belediyesi D Spor
17:00 Galatasaray – Samsun Basketbol GS Tv

14 Şubat Pazar
14:00 Panküp Kayseri Şekerspor – Mersin Büyükşehir Belediyesi
14:00 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor – İstanbul Üniversitesi

Cumartesi programında yer alan dört maçtan ikisini seyredebileceğiz. Ama izleyemeyeceğimiz diğer iki maçın yayınlanacak olanlara nazaran çok daha heyecanlı geçeceğini tahmin etmek zor değil. Ara dönemdeki transferlerinin ardından ivme kazanan Tarsus, Mersin'de Çankaya'yı ağırlayacak. Çankaya'nın en acilinden bir galibiyete ihtiyacı var ama yarın için pek mümkün gözükmüyor bu. Hele ki Tarsus geçtiğimiz hafta Akatlar'dan da bir galibiyet çıkartmış iken, çok zorlanmadan kazanacaklardır. Ocak ayı sonundaki seçimlerin Beşiktaş Cola Turka için kritik bir öneme sahip olduğunu konuşmuştuk daha önce. Seçim oldu bitti ama değişen birşey yok. Elden kayıp giden bir yıldan başka. Botaş da son dönemde iyi basketbol oynuyor özellikle Paris'in katılımı ve boyalı bölge dominasyonu ile elleri oldukça güçlendi. Son beş maçta Fenerbahçe ve Galatasaray'a kaybettiler sadece ki bu gayet normal. Adana'da kazanmalarını bekliyorum.

Fenerbahçe'nin firesiz devam etmesini beklediğim bir karşılaşma da yarınki Ceyhan maçı. Onlar da ara dönemde takviye ile güçlenen bir takım ama o gücün boyutu Fenerbahçe'yi yenecek kadar değil. Galatasaray'ın belalısı Samsun da çok güç kaybetmiş bir şekilde geliyor bugün Abdi İpekçi'ye. Rotasyonun sınırlarını arttırarak kolay bir galibiyet de Sarayın Sultanları'ndan gelecektir.

Pazar günü ise program haftanın maçı ile açılıyor. Vickie Johnson ile bir tık yukarı çıkan, hem savunmada hem hücumda level atlayan Kayseri son üç maçını kazandı. 7 galibiyet ile de tepe grubun hemen arkasında yer alıyor. Mersin'in durumunu ise zaten biliyoruz, bu lige oyununu en beğendiğim takım. Çok güzel maç olacaktır. Fenerbahçe maçı öncesi deplasmanda önemli bir sınav Mersin için. Çok zorlansalar da bu sınavı geçeceklerini tahmin ediyorum ama olası bir Kayseri galibiyeti de şaşırtmaz kesinlikle.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cumartesi çıkacak bir deplasman galibiyeti sürpriz olacaktır benim gözümde.

Pazar günü Kocaeli ilk ve son galibiyetini alır mı gitmeden ne dersiniz yazar bey?

dejavu dedi ki...

Bu ligden galibiyet almadan gitmeyiz diyorlarsa eğer, şu anki şartlarda en uygun rakip olacak karşılarında. Ama %10'dan fazla değil şansları, ne olur ne olmaz bir açık kapı bırakalım lazım olur sonra. :)