BIY AD

8 Şubat 2010 Pazartesi

TBBL'de Bu Pazar

TBBL'de 13. hafta pazar oynanan 3 maç ile devam etti. Cuma günü Euroleague maçlarına çıkan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maçları salıya ertelenmişti, 9 Şubat'ta oynanacak maçlarla 13. hafta tamamlanacak.

Oynanan maçlarda sonuçlar şöyle:


Ceyhan Bel.: 91 - Kocaeli BŞB Kağıtspor: 54
Kocaeli'nin gidişi malum artık, ligdeki diğer 11 takıma moral maçı yaptırmaktan başka bir işlevleri kalmadı. Çoğu maçta olduğu gibi, biraz direndikleri ilk çeyrekten sonra teslim bayrağını çekti Körfez ekibi ve Ceyhanlı oyunculara istatistiklerini geliştirme fırsatını verdi. 50-35 biten ilk yarıdan sonra 22-6'lık üçüncü çeyrek maçın ilginç noktalarından biri oldu. Maçın bir diğer ilginç noktası da; Ceyhan'ın sadece üç yabancısının Kocaeli'den çok sayı atması oldu.

CEYHAN BELEDİYE (91): Crystal Marie Smith 10 (4 ribaund-8 asist), Asena Yalçın (1 ribaund-1 asist), Melike Yalçınkaya 2 (3 ribaund), Gülnur Sandallıoğlu 13, İlkay Masa (4 ribaund-1 asist), Tuğba Kılınç (2 ribaund-2 asist), Michelle Marie Campbell 25 (11 ribaund-1 asist), Lauren Rochelle Ervin 22 (16 ribaund-4 asist), Yasemin İbek 15 (2 ribaund-4 asist), Betül Pehlivan 4 (5 ribaund-2 asist)

KOCAELİ BŞB KAĞITSPOR (54): Ceyda Kozluca 11 (1 ribaund-1 asist), Burcu Erbaş 5 (1 ribaund-1 asist), Ebru Özmen, Melis Nur Kolaylı, Aslı Sevinç 4 (5 ribaund-2 asist), Meryem Kolaylı 12 (8 ribaund-2 asist), Meriç Banu Yenal 2 (3 ribaund-1 asist), Tuğçe İnöntepe 10 (6 ribaund-1 asist), Seda Bayraktar 10 (9 ribaund)

Beşiktaş Cola Turka: 70 - Tarsus Belediye: 85

Maç öncesi konuşmalarımızda Tarsus'un zor da olsa İstanbul'dan 2 puanla döneceğini konuşmuştuk Çağlar ile, Tarsus da bizi yanıltmadı. Başa baş geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda kırılma anlarını iyi oynayan güney temsilcisi maçı koparmayı bildi. Yeni transfer Lennox iyi bir başlangıç yaptı ve ilerleyen günlerde takımı adına çok faydalı olacağını gösterdi. Maçın yıldızı ise January oldu. WNBA'de final tecrübesi olan genç guard 24 sayısı ile Beşiktaş'ı yıkan isim oldu. Eski oyuncularımız Marina ve Kübra'nın da siyah-beyazlıların potasına çift hanelerde sayı bıraktığını görüyoruz. Beşiktaş'ta ise Sandra Mandir ve Zellous'un skorer oyunları takım arkadaşları tarafından desteklenmeyince peş peşe 3. mağlubiyetlerini aldılar. Bu sonuçla sıralamada Tarsus'un gerisinde kaldı Beşiktaş. Her iki maçta da rakibini yenmeyi başaran Tarsus bu iyi oyununu sürdürürse Mersin şehrinin lige damgasını vuran ikinci takımı olabileceğini gösterdi.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (70): Naile İvegin 6 (3 ribaund), Sandra Mandir 16 (8 ribaund-4 asist), Esra Erden 6 (1 ribaund), Lucie Melek Bouthors (1 ribaund), Shavonte Sade Zellous 23 (7 ribaund- 3 asist), Tuğba Taşçı 1 (3 ribaund), Melek Bilge, Gergena Branzova Erdenay 11 (3 ribaund), Dubravka Dacic 2 (2 ribaund), Nykesha Simone Sales 5 (4 ribaund-4 asist)

TARSUS BELEDİYE (85): Oya Salter 3 (1 ribaund-1 asist), Sanem Gamze Zeren, Briann Jolie January 24 (2 ribaund-5 asist), Kübra İmren Siyandemir 13 (2 ribaund-1 asist), Chantel Lamour Black 9 (7 ribaund), Gülçin Cantekin 5 (4 ribaund-1 asist), Seda Erdoğan 2 (8 ribaund-4 asist), Betty Benice Lennox 13 (5 ribaund-2 asist), Gökçe Doğan, Marina Kress 16 (8 ribaund-2 asist)


Samsun Basket: 71 - Botaş: 79
Geçen seneki havasından çok uzaklarda olan Samsun, üst üste 4. maçından da mağlubiyetle ayrıldı. İşler bir kere kötü gitmeye başlayınca çevirmek daha zor oluyor işte. Samsun rakibinin 3 katı (15) hücum ribauntı aldığı maçta düşük atış yüzdesi yüzünden rakibine boyun eğmek zorunda kaldı. Maç boyunca skorda önde giden Botaş üçüncü çeyrekte farkı iyice açtı, son çeyreğin başında da 54-73 ile farkı 19'a kadar taşıdı Adana ekibi. Son 3.5 dakikada 13-0'lık seri yakalasa da Samsun atak yapmakta geç kaldı ve kötü gidişi sürdürdü. Hafta içinde Avrupa defterini kapatan Botaş'ın bundan sonra lige asılacağını ve puan tablosunda bir daha play-off seviyesinin altına düşmeyeceğine inanıyorum.

SAMSUN BASKET (71): Nihal Güngör, Gülşah Akkaya 12 (3 ribaund-3 asist), Saynur Tozlu 11 (3 ribaund), Hande Kayalar 3 (1 ribaund), Katryna Renee Gaither 14 (8 ribaund-2 asist), Quianna Nhma Chaney 7 (5 ribaund-5 asist), Lyubov Alyoshkina 8 (9 Ribaund-1 asist), Ilsu Darıcıoğlu 4 (4 ribaund-5 asist), Yağmur Ünal, Neslihaan Özkan, Andrea Shantia Gardner-combs 12 (6 ribaund-1 asist)

BOTAŞ (79): Chasity Monique Melvin 17 (4 ribaund-1 asist), Burcu Çiğil 6, Seda Güçlü (1 asist), Epiphanny Jashay Prince 4 (3 ribaund-3 asist), Nesibe Burcu Uzun 10 (5 ribaund-4 asist), Gamze Takmaz 7 (1 ribaund), Sharnee Jacquelyn Cherelle Zoll 8 (4 ribaund-9 asist), Courtney Lynne Paris 10 (9 ribaund), Pelin Gülbağ 5, Dürdane Gülşah Gümüşay 3 (1 ribaund-1 asist), Didem Suer 3 (1 ribaund-1 asist), Seda Tabakcı 6 (3 ribaund-1 asist)

1 yorum:

samsunlu dedi ki...

Maçı salonda izledim, samsun takımındaki yerli basketçilerin suratından düşen bin parçaydı,,çünkü paralarını alamamışlar ve maça çıkmaya zor ikna edilmişler, hepsi keyifsizdi,hafta içi alacakları ödenmedi diye idmana çıkmamışlar,,ödenmeyen üç taksitten biri ödenmiş sonraki idmanlara da cantuğ(şu anda menejer,bu adamda iyice artisleşti zaten ,yönettiğinin basket takımı ve insan olduğundan haberi yok)almamış onları, haliylede maça yansıdı herşey,,saçma sapan işler işte...salonda seyirci normal düzeydeydi fakat herkes olayları bildiği için fazla tezahurat yapılmadan vede rakibe yüklenilmeden maç seyredildi...şu anki beklenti küme düşmeden sezonu tamamlamak seneye Allah kerim...zaten ben olsam play off lara katılmak bile istemem, iddasız bir takımın ne işi var play off da, yukarıdaki takımlardan fener, mersin,GS, zaten eleme imkanımızın olmadığı takımlar, yalandan gazozuna maçlar yaparak bu işi uzatmanın anlamı da yok,,,sonuçta galibiyete para verilmeyen berbat ve teşvikten uzak bir basketbol ligi var, ne için uğraşıldığı belli değil, şampiyon olmanın dışında hiçbir getiri yok buda tartışılması gereken bir konu....iddaa oyununa bile bütçeleri anadolu takımlarından kat kat fazla olan büyük kulüpler her hafta girip daha da güçlenirken ,diğer kulüpler 6 maçlık bir sınırlama ile giriyorlar, halbuki paraya ihtiyacı olanlar anadolu kulüpleri, böyle bir dengesizlikte var, hal böyleyken rekabette zor oluyor...