BIY AD

18 Kasım 2009 Çarşamba

Rakip Ekaterinburg

Euroleague'deki 4. maçımızda Rusya deplasmanında UMMC Ekaterinburg takımı ile karşılaşıyoruz bugün. İlk üç maçımızı firesiz geçmemiz ve biri deplasmanda olmak üzere üç galibiyet almamız grubu domine etmesi beklenen iki takım karşısına çıkacağımız şu iki hafta öncesinde çok önemliydi. Özellikle son Teo Vilnius karşısında elde edilen fark da ayrıca güzel oldu bizim adımıza. Şimdi rakip Rus Ekaterinburg takımı. Bayan basketbolunun zirve isimlerinden biri bu takım ve her sene ciddi yatırımlar yapıyorlar fakat Spartak takımını bir türlü geçememiş durumdalar. Son dönemde her sene F4'e kalıp orada Spartak Moskova'ya eleniyorlar düzenli şekilde. Madalyaları yok belki ama gerçekten oldukça başarılı bir takımlar.

Haftasonu verdiği röportajda oynayabilirim, hazırım diyen Katie Douglas'ın haftasonu oynanacak olan Beşiktaş Cola Turka maçında ilk kez forma giyecek olması daha kuvvetli bir ihtimal bence. İlk üç maçımıza hedef maçlar demiştim ben ve üçünü de kazandık. Ekaterinburg ve Ros Casares maçlarının ise hedef maçlarımız olmadığını hele ki deplasmanda oynayacağımız iki maçın kazanılması çok ama çok zor maçlar olduğunu söyleyebilirim. Jia Perkins'in şutunda ritm bularak başlaması ya da üç numara başlayarak skor üretemediği görülünce dört numaraya çekilen Sophia Young'ın bireysel performansları yeterli olamaz bu deplasmanlarda. Geride kalan maçlarda bu iki alternatif dışında bir hücum anlayışımız olmadığı için galibiyetten pek ümitvar değilim açıkçası.

Sandrine Gruda- Maria Stepanova ikilisini pota altında yavaşlatmaya çalışacağız, durdurmak pek mümkün değil bu ikiliyi. Şu ana kadar oynadığımız rakipler içerisinde pota altı en kuvvetli takım diyebiliriz sanırım, uzunlarımız için zorlu bir sınav olacak bu akşam.(Super Kupa'da karşılaştığımız Spartak takımı saymaz isek) Dışarda ise Deanna Nolan ve Cappie Pondexter gibi iki tane daha yıldız isim var Rus takımında. Sezon başından bu yana rakip kısaları savunmada büyük sıkıntılar yaşadığımızı düşünürsek iki oyuncunun da 15 sayı barajına rahatlıkla ulaşabilmesi şaşırtmayacak beni. İlk üç maçta yakaladığı 15 sayı 4 asist 3 ribaund ortalamaları ile takımın bir diğer hücum opsiyonu olan Polonyalı forvet Bibrzycka da yine savunmada zorlanacağımız bir başka isim. Görüldüğü üzere neredeyse ilk beşin tamamından yüksek katkı alabiliyorlar ve hepsi Avrupa basketbolunda önemli isimler. Böyle bir rakiple karşılaşacağız bugün.

Kazanamazsak dahi düşük farklarla kaybetmek önemli sıralamadaki yerimizi belirleyecek olması açısından. Geçen hafta Valencia'da Ros Casares'e farklı kaybeden Ekaterinburg bu mağlubiyeti telafi etmek için ayrıca asılacaktır tabii ki maça.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ros Casares ve UMMC Ekaterinburg takımlarının grupta kendi dışındakilere yenilmeleri çok düşük bir ihtimal. Muhtemelen iki takımda grubu 9-1 bitirecekler. Zaten birbirleriyle eşlezmezler ise f4 de Spartak dahil bu takımlar mutlaka olacaktır..