BIY AD

9 Eylül 2010 Perşembe

12 Dev Adam Seimone'u da Etkiledi

Amerika Milli Takımı ile çalışmalarını sürdüren Lindsay Whalen ve Seimone Augustus takımlarının internet sitesine bir röportaj verdiler geçtiğimiz hafta içi. Kendi çalışmalarının yanı sıra Amerika Erkek Takımı ve Türkiye 2010'u da değerlendirmişler kısaca. Seimone; "Amerika'nın işi kolay değil, zorlu bir ortamdalar ama takım kimyaları, beraber hareket edip beraber oynamaları ile zorlu durumlardan çıkabiliyorlar onları. Türkiye de iyi işler yapıyor, tıpkı İspanya gibi." Seni etkileyen diğer takımlar hangisi sorusuna da; "Litvanya ve Brezilya iyi oynuyorlar" cevabını vermiş Seimone, çeyrek finalde Brezilya'nın, dün de İspanya'nın elendiğini hatırlatalım hemen. Beğendiği 5 takımdan 3'ü gitti yani Seimone'un. Amerika takımında beğendiği oyuncuların sorulması üzerine de; "Bu konuda ön yargılı olacağım, Kevin Love'ı Minnesota'da oynadığı için seviyorum. Tabii takımın lideri Kevin Durant, takımı ileri taşıyor. Russell Westbrook da iyi işler yapıyor, çok etkileyiciydi. Durant ve Westbrook favorilerim."

Kendi hazırlık süreçlerine de değinen Seimone, mevcut kadroda tecrübeli isimlerden biri olmasından dolayı takımın ablalarından biri. Katı bir lider olmadığını söyleyen Seimone, gerektiği yerlerde gençlere de yardımcı olduğunu söylüyor. Koç Geno'nun sistemini de şöyle değerlendiriyor; "Sadece sayı atmanız önemli değil, pis işleri yapmanız gerekiyor. Manevi destek, takım arkadaşlarını motive etmek, takıma enerji vermek ve gerektiğinde itiş-kakıştan kaçmamak gibi..."

Türkiye 2010'da Türkiye-Amerika final oynasın, kazanıp biraz üzelim Seimone'u, Amerika Kadın Milli Takımı da Çek Cumhuriyeti'ndeki şampiyonada ülkesinin itibarını düzeltsin tekrar. Nasıl olsa biz yokuz orada :) .

Hiç yorum yok: