BIY AD

3 Eylül 2010 Cuma

82-74 (1-0 [6-0]) Seattle Avantajı Kaptı

Batı Konferans finali Seattle'ın evinde oynan maç ile başladı. Maça MVP ödülünü alarak başlayan Lauren Jackson, gerçekten MVP gibi oynayıp maça damga vurdu. Daha ilk yarıda double-double yapan LJ maçı 23 sayı-17 ribaund ile bitirdi, ona en büyük yardım 16 sayı ile Svetlana Abrosimova ve 7 sayı-10 asist-6 ribaund ve 2 top çalma ile Sue Bird'den geldi. Phoenix'te beklenen isim Diana Taurasi 9 sayı- 1 asist- 6 top kaybıile etkisiz bir görüntü çizdi, %13.3'lük bir saha içi yüzdesiyle oynadığı bu maçta. Phoenix'i ayakta tutan ise 4/4 üç sayı isabetiyle 16 sayı üreten ve bunun yanında 6 asist yapan Penny Taylor'dı.

Skor, 2-2'den sonra bir daha eşitlenmezken, Seattle devre sonuna doğru farkı 15'e kadar çekti. Phoenix'in ritm bulmasına izin vermeden de maçı 82-74 galip bitirmesini bildiler. Büyük bir avantaj yakaladı bu galibiyet ile Storm, deplasmandaki maçı kaybetseler bile serinin kaderi yine evlerinde oynanacak maç ile çizilecek. Başka bir deyişle; eğer Phoenix final oynamak istiyorsa, kendi evindeki maçı kazandıktan sonra, Seattle'ın (normal sezon+playoff) 19 maçlık iç saha galibiyet serisini bitirmesi gerekiyor. Bir de not verelim; bu Seattle'ın Phoenix'i bu sezon 6. yenişi. Normal sezondaki 5 galibiyetten sonra, bir de playofflarda.

6-0'lık Seattle serisinden sonra Phoenix 2 maç üst üste kazanabilir mi, bu sezon Seattle'ı evinde yenen ilk, tek ve son takım olabilir mi? Soruların cevapları WNBA'in Batı'dan gelen finalistini belirleyecek.

Hiç yorum yok: