BIY AD

17 Eylül 2010 Cuma

Atlanta'yı da Süpürdüler || Seattle Şampiyon!

Salon avantajı el değiştirdi bu maç ile ama senaryo değişmedi soluk soluğa geçen maçı yine Seattle kazandı ve WNBA şampiyonu olmayı başardı. Seattle'ın 84-87 kazandığı maçın, öyküsüne kısaca değinelim.

Seattle maça Wright üzerinden bulduğu sayılarla 9-0'lık bir seriyle başladı. Daha da gecikmeden gelen mola sonrası Castro Marques ilk sayılarını attı Atlanta'nın. Buna karşın Atlanta'nın asıl uyanışı Angel McCoughtry'nin devreye girmesiyle oldu. İlk çeyrekte 11 sayı bulan Angel farkın 4'e kadar inip, ilk çeyreğin 24-28 bitmesinde büyük rol oynadı. Maçın büyük bölümünü uyurgezer gibi oynayan Bird-Cash-Jackson üçlüsünün bu anlarında, diğer ellerden gelen skorlarla maçı bir süre daha önde götürse de Seattle, Angel'ın baskısına daha fazla direnemediler ve ilk yarının sonralarına doğru Coco Miller'ın üçlüğü ile maç boyunca ilk kez öne geçen Atlanta, son saniyelerde Angel'ın üçlüğü ile bir kez daha öne geçip devreyi 44-43 önde kapadılar. Maçın 2. yarısına da iyi başlayan taraf Atlanta'ydı aslında, seri boyunca kendileri lehine olan en büyük fark olan, 6 sayıya kadar çekebildiler farkı bu dönemde. Her şey Atlanta için daha iyiye giderken, bir anda Swin Cash bulduğu iki üçlükle farkı nötrledi, Sue Bird'in üçlüğü takımını öne geçirdi ve LJ'in basket faul isabetiyle 3 sayılık oyunları devam etti Seattle'ın. Bu dönemin faturası ağır oldu Atlanta adına (1-12) bu seri sonrası geriye düşen ev sahibi takım, ayrıca maçın %70'inde adeta sahadan sildikleri Lauren Jackson'ı da oyuna davet edip, Seattle'ı coşturmuş oldular. 60-67 biten üçüncü çeyreğin ardından, Seattle havaya girmişti bir kere. Başarılı oyunlarını, şampiyonluğa bir adım kaldığının da farkında olarak son anlara kadar sürdürdüler. Son üç dakikaya girilirken Seattle'ın farkı çift hanelere çekmesinden sonra, bu iş bitti derken McCoughtry'nin tek başına yarattığı 9-2'lik seri tekrar bir heyecan yarattı. Angel'ın yakaladığı sekans sonrası Castro Marques'in basketiyle son 7 saniye içinde fark 1'e kadar indi. Seattle adına Little, kendine yapılan taktik faulleri sayıya çevirince fark tekrar 3'e yükseldi, son 6 saniyede tekrar yaşama dönme şansı olan Atlanta, önce McCoughtry'nin sonra da Miller'ın dış atışlarında isabet sağlayamayınca WNBA sezonu tamamlanmış oldu.

Atlanta'nın bariz bir eksikliği vardı bu maçta, uzun pozisyonundan sayı bulamadılar ne Sancho Lyttle ne Yelena ne de Bales tek bir sayı üretemeden maç tamamlandı. Yalnız Lyttle'ın LJ'i de büyük bir başarıyla durdurduğunu söyleyelim. Atlanmaması gereken bir diğer nokta da zaman zaman Angel'ın savunmada LJ'i alması oldu. Kendine göre büyük bir boy avantajı olan Jackson'ı önden alarak agresif savunmasıyla yıldırdı bu pozisyonlarda. Hücumdaki katkısı ise kusursuza yakındı Angel'ın, çok uğraştı çok istedi ama takımını geri döndüremedi. Angel'ın 35 sayısına, 21 sayılık katkı da Izi'den geldi, ikisi sahada 'Batman & Robin' gibiler. Başrolde Angel var ama Izi de yardımcı oyuncu olarak büyük katkılar veriyor, asıl kahramanın devrede olmadığı anlarda yokluğunu hissettirmemeye çalışıyor.

Süper kahramanlardan bahsetmişken, bu sezonun süper takımı Seattle'a gelelim artık. Sezonun başlarından beri 'Bu sene şampiyon biziz, kimse heveslenmesin' mesajını veriyorlardı zaten. Ve olabilecek en kısa sürede şampiyonluklarını ilan ettiler, oynadıkları 7 playoff maçının hepsini kazanarak söke söke şampiyon oldular desek yeridir. Bir yenilmezlik rekoru da evlerinde var, oynadıkları 21 iç saha maçının (normal sezonda 17, playofflarda da 4) hepsinde rakiplerini boynu bükük yolladılar. Bu maçın Seattle adına kahramanı 18 sayı atan Swin Cash olsa da serinin ilk iki maçında 26'şar, bugün de 15 sayı-9 ribaundlık katkı veren normal sezon MVP'si Lauren Jackson final MVP'si olmayı da başardı. Takımın saha içi organizatörü Sue Bird 14 sayı - 7 asist ile yine ipten aldı takımını. Storm tarihinin 2. WNBA şampiyonluğunda en büyük pay bu üçlünün ama Yılın Koçu Brain Agler ve takımın diğer oyuncuları Little, Wright, Robinson, Willingham, Vesela ve Abrosimova'nın da hakkını yemeyelim.

28-6'lık normal sezon, 7-0'lık playoff performansı ile şampiyonluğu sonuna kadar hak eden Seattle'a tebriklerimizi yolluyoruz biz de. Bir tebrik de MVP Lauren Jackson'a tabii ki. Aldığımız tavsiye ve ricalar doğrultusunda blog olarak daha fazla ağırlık verdik bu sene WNBA heyecanına, final serisinin 3-0 ile tamamlanmasıyla gelecek yıla kadar hoşçakal diyoruz WNBA'e. Geçmiş olsun hepimize.

Hiç yorum yok: