BIY AD

3 Eylül 2010 Cuma

Transfer Gündemi #4

WNBA ve milli maçlar derken bir aydan fazla bir süredir bu yazıyı erteliyorduk, TKBL'den Tarsus, Botaş ve Beşiktaş'ın transferlerine değinelim şimdilik, diğer takımlarımıza da bir sonraki Transfer Gündemi için rezervasyon yapalım.

Transferin Yıldızı Tarsus
Bir önceki transfer raporunda, Tarsus'un sessiz kaldığını henüz dış transfer yapmadığını söylemiştik. Güney ekibi o günden sonra; Naile İvegin, Görkem Ertaş Osmanbaşoğlu, Burcu Taşbaş ve Özge Yavaş ile yerli kadrosunu, Dominique Canty, Shanna Crossley ve Plenette Pierson gibi WNBA patentli 3 oyuncuyla da yabancı kadrosunu yeniledi. Özge Yavaş, bildiğimiz gibi Galatasaray'ın da ilgilendiği bir oyuncuydu, Ceyhun Yıldızoğlu'nun gözdelerinden. İnşallah Tarsus'ta uzun süreler alıp kendini daha da geliştirir Özge. Eldeki yerlileriyle beraber Özge-Gökçe-Kübra-Naile sağlam bir yerli direği oldu rotasyonda. Bu genç ve yetenekli dörtlü, Galatasaray ve Fenerbahçe de dahil tüm TKBL takımlarının kadrosunda yer alabilir. Tarsus kadrosunda daha bir çok genç ve heyecan verici yerli bulunuyor. Bu genç kadroya yapılan en önemli takviye Plenette Pierson. WNBA'deki 'Yılın 6. Kadını' oylamasında 2. olan Pierson, NY takımına geldiği günden beri yıldızlarla dolu kadroda pis işleri yapan 6. oyuncu olarak dikkat çekmişti. Onun gelmesiyle NY Liberty'nin yaşadığı çıkış gayet net bir şekilde ortada zaten. Benchten gelerek Liberty'e sağlam katkı veren Pierson, Tarsus'ta ilk 5'in en önemli oyuncusu olarak ne yapacak, şimdi soru bu. Canty 33 yaşında ve genç takımın ablası olacak, vasat bir WNBA kariyeri olan Canty bu yıl en iyi sezonlarından birini çıkardı. Sky forması ile Fowles'ı besleyemeyen kısa rotasyonun bir ferdi olarak sene boyunca eleştirilerimizi alsa da, durum o kadar da korkutucu değil Tarsus için. Faydası olacaktık. Crossley'i çok fazla tanıdığımı söyleyemem, inşallah dakikalarını aldığı milli yerlilerden çok daha fazla katkı sağlar. Bu arada Tarsus'un bir yabancı hakkı daha olduğunu hatırlatalım.

Botaş'tan Yabancı Hamlesi
Bu sezon yerli transferi yapmayan Adana ekibi, 4 yabancı alarak kadrosunu güçlendirdi. TKBL'de Çankaya formasıyla izlediğimiz Megan Frazee ve Brezilyalı Alessandra Santos de Oliveira ile pota güçlendirdi Botaş. Santos 37 yaşında ve 2 metre boyunda, WNBA ve Euroleague tecrübesi var. Oyun kurucu pozisyonuna Whitney Boddie'yi alan Botaş, 2 numaraya da yine bir Euroleague takımından gelen Amerikalı Jolene Anderson'u transfer etti. Böylece geçen seneki 4 Amerikalı'sını değiştirmiş oldu Botaş. Oyuncular hakkında detaylı bilgiler neo.bayanbasket'te yer alıyor. Şöyle alalım merak edenleri; Whitney Boddie, Jolene Anderson, Megan Frazee ve Alessandro Santos.

Eurocup Aşkına
Beşiktaş'ta tüm transferler, Eurocup hedefi üzerine yapılıyor. Kıta dışı oyuncu haklarının ilkini geçen sene de kadroda olan Kelly Santos'u elde tutarak kullanan ekip, ikinci kıta dışı hakkını da Santos gibi bir Brezilyalı olan Iziane Castro Marques'i de kadroya ekleyerek kullandı. Izi, Doğu'da konferans finali oynayacak Atlanta'nın en önemli silahlarından biri. Bu seneye kadar ortalama sezonlar geçirse de önce Avrupa sezonunda Wisla Can-Pack, şu sıralar ise Atlanta Dream ile kariyerinin en iyi yılını yaşıyor Izi. Gücü, atletikliği ve şutu ile Akatlar'ı fazlasıyla coşturacaktır Brezilyalı. Avrupa hedefleri için yapılan Avrupalı transferlerinden Rus Anastasia Pimenova keskin bir şutör, çizginin gerisinden harika performansları ile tanınıyor. Litvanyalı uzun Iveta Salkauske da bir diğer silahı olacak Beşiktaş'ın.

Hiç yorum yok: