BIY AD

3 Eylül 2010 Cuma

And The Oscar Goes To

WNBA'de normal sezonun bitmesinin ardından ödüller de bir bir sahiplerini buldu. Bugün açıklanan MVP ödülünün de sahibini bulmasıyla, ödüllere ve sahiplerine değinmenin vakti geldi artık.

Normal Sezon MVP'si: Lauren Jackson

Seattle'ın sezona yaptığı başlangıcın ardından takımın yıldızı LJ, ödül benim diye haykırıyordu zaten. 20.5 sayı, 8.2 ribaund ve 1.2 asist blok ortalamalarıyla, iyi istatistikler yakaladı. Tabii bunları yaparken kendi için değil, takım için oynaması onu asıl MVP yapan sebeplerden biriydi. Bu 3. normal sezon MVP'si oluşu Lauren'in. O artık Lisa Leslie ve Sheryl Swoopes ile birlikte en çok MVP olan 3 oyuncudan biri. Seattle'da bir şampiyonluk yaşayan LJ'in hiç final MVP'si olamadığını da hatırlatalım.

Yılın Savunmacısı: Tamika Catchings

Altını doldurmaya gerek var mı bilmiyorum. Bu onun üst üste ikinci, toplamda ise dördüncü onurlandırılışı. 30 puan ile top çalma kraliçesi Tamika en yüksek puanı alırken oylama sonucunda, 7' puan da blok kraliçesi Fowles'a gelmişti oylardan. Tabii istatistiklerin gösteremeyeceği, o müthiş çaba bu ödül ile bir kez daha Yılın Savunmacısı yaptı Tamika'yı. Sylvia Fowles da Tamika Catchings, Angel McCoughtry, Tanisha Wright ve Cappie Pondexter ile birlikte Savunma Takımı'na seçildi.

Yılın Çaylağı: Tina Charles

Zaten genelde draft birincileri, bu ödülün sahibi oluyor sene sonunda. Ama Tina kesinlikle müthiş yetenekleri sayesinde kazandı bu ödülü. Sene içinde bir çok WNBA rekorunu yenileyen Tina, sezonu da ribaund kraliçesi olarak bitirmişti. Bu kadar olumlu verinin ardından, başkasına gitmesini hiç düşünmemiştik zaten Yılın Çaylağı ödülünün. Çaylakların beşi de şu şekilde oluştu; Tina Charles (Sun), Monica Wright (Lynx), Epiphanny Prince (Sky), Kelsey Griffin (Sun), Kalana Greene (Liberty).

Yılın 6. Kadını: DeWanna Bonner

4 yıldır verilen bu ödül iki senedir Phoenix'in 6. oyuncusu Bonner'a gidiyor. Bonner bu sene 12 sayı - 6.1 ribaund - 1.3 asist ortalamaları tutturmuştu, 32 maçın sadece 4'ünde ilk beş başlamış ve sezon boyunca ortalama 25 dakika oynayarak. Bu oylamada Bonner'a 16 puanla birinci olurken, Plenette Pierson 9 puan aldı. Şahsi fikrim, NY Liberty'e geldiği günden beri verdiği olumlu katkıyla ve onun gelişiyle yükselen takım formuyla ödülün Pierson'a gidebileceği yönündeydi.

Yılın En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusu: Leilani Mitchell

New York'un bu seneki başarılı çıkışında ödüllendirilen tek oyuncu Mitchell oldu. Geçen seneki istatistikleri 2.4 sayı-2.2 asist-0.3 top çalma-1.2 ribaund iken, bu sene 9.3 sayı-3.8 asist-1.6 top çalma ve 2.6 ribaund ortalamaları ile noktaladı sezonu. Mitchell oylama sonucunda 29 puan alırken, en yakın rakiplerine de 27'şer puan fark atarak bu ödülü aldı.

Kim Perrot Sportmenlik Ödülü: Tamika Catchings

32 yaşında beyin tümörü yüzünden kaybedilen değerli oyuncu Kim Perrot anısına verilen Sportmenlik Ödülü de Tamika Catchings'e gitti. Ödül kriteri olarak aranan; etik davranışlar, fair play ve dürüstlük olunca, Tamika'nın bu ödülü alması gecikti bile diyebiliriz.

İstatistik kraliçilerini de hatırlayalım yazıyı bitirmeden:

Sayı Kraliçesi: Diana Taurasi (22.6)
Ribaund Kraliçesi: Tina Charles (11.7)
Asist Kraliçesi: Ticha Penicheiro (6.88)

Hiç yorum yok: