BIY AD

27 Eylül 2010 Pazartesi

İkinci Tur Başlarken


Başlıkta kaldığımız yerden devam edelim. İkinci tur başlarken; kısaca ilk gruplara bir göz atıp, yeni grupları ve günün programını verip hazırlığımızı yapalım.


(3/0) Dokunulmazlar: Amerika, İspanya, Avustralya, Rusya
Turnuva öncesi yazımızda bu dört takımın favoriler olduğundan bahsetmiştik. Sadece bizim değil, tüm dünyanın; bu dört takımın yarı finalde bir birleriyle oynayacağı günü beklediğini biliyoruz. Onlar da ilk etapta herhangi bir sürprize mahal vermeden, sorunsuz olarak ikinci gruplara yükseldiler.


(2/1) Biz de Varız: Fransa, Çek Cumhuriyeti, Belarus, Güney Kore
Gruplarında birer mağlubiyet alan bu dörtlü, kendi seviyeleri ve daha aşağıdaki ülkelere diş geçirerek ikinci tura geldiler. Aldıkları mağlubiyetler de turnuvanın favorilerine karşı olunca bu konuda mazur görüldüler. Bu dört takım içinde; Kore, Brezilya'yı altına almasıyla en şaşırtan 2. oldu. 


(1/2) Bindik Bir Alamete: Brezilya, Yunanistan, Japonya, Kanada
Bir altta göreceğiniz, turnuvanın 'fasülyelerini' yenip, üst tura kalifiye olan bu dörtlüyü ikinci turda zorlu bir sınav bekleyecek. Kıyamete mi gidecekler, yoksa bir kez daha mı sıçrayacak çekirgeler 3 maçın sonunda göreceğiz. Brezilya ile Yunanistan'ı potansiyelleri ve özel oyuncuları sebebiyle biraz ayırmak lazım yine de.


(0/3) Bir Arkadaşa Bakıp Çıkanlar: Arjantin, Çin, Mali, Senegal
Basketbolları -kadın basketbolu tabii ki- hakkında pek bilgimizin olmadığı bu 4 ülke oynadıkları tüm maçlardan mağlubiyetle ayrıldılar. Çok fazla şaşırttılar diyemiyoruz bu yüzden ama Çin:61-Kanada:65, Mali:66-Kore:68(Uzatmada) ve Arjantin:58-Japonya:59 gibi üç skor var karşımızda. Küçük farklarla alınan mağlubiyetler fazlaca can yaktı diyebiliriz. Senegal ise, zaten Amerika - Fransa - Yunanistan grubundan alınacak, 10 farklı mağlubiyeti bile öpüp de başına koyacak durumdaydı.


İlk turun sonunda istatistik liderleri şöyle oluştu:
SayıE. Maltsi (Yunanistan) 23.3Y. Oga (Japonya) 23Y. Beon (Kore) 18


RibaundM. Coulibaly (Mali) 11Y. Leuchanka (Belarus) 10.7E. de Souza (Brezilya) 10.3


Asist: A. Pinto (Brezilya) 4.7, A. Yoshida (Japonya) 4.3C. Dumerc (Fransa) & S. Yung (Kore) 4


***

İkinci tur maçları bugün başlıyor. Her iki grupta da ilk 4'e giren ekipler çeyrek finale yükselecekler. İlk turda A ve B Grupları'ndan gelen ekipler E Grubu'nda, C ve D Grupları'ndan gelenler de F Grubu'nda buluştular:


E Grubu:

  1. Amerika 3/0
  2. Avustralya 3/0
  3. Fransa 2/1
  4. Belarus 2/1
  5. Yunanistan 1/2
  6. Kanada 1/2



F Grubu:

  1. İspanya 3/0
  2. Rusya 3/0
  3. Çek Cum. 2/1
  4. G. Kore 2/1
  5. Brezilya 1/2
  6. Japonya 1/2

Günün Programı:
16:30 Yunanistan-Avustralya
16:30 Japonya-İspanya
19:00 Fransa-Belarus
19:00 Çek Cum.-Kore
21:15 Amerika-Kanada
21:15 Rusya-Brezilya

Hiç yorum yok: