BIY AD

14 Eylül 2010 Salı

Galatasaray: 77 - Panküp: 69

Magic Cup'ta ilk gün maçına çıkan Galatasaray Medical Park çok kötü başladığı maçı, Panküp'ün son anlarda yaptığı hataları iyi değerlendirerek kazanmasını bildi. Tek yabancısı Gintare Petronyte olan Galatasaray, alt yapıdan gelen gençlerine de fazlasıyla süre tanıdı. 4 numaralı İlayda ve 11 numaralı formayı giyen Balım göze battılar ilk maçın ardından diyebiliriz. Son saniyelerde skoru eşitleyen turnikenin kendine yapılan faule rağmen Balım'dan geldiğini söyleyelim. Faulü de atsaydı onun için unutulmaz bir gün olabilirdi. Biraz da eğitim amaçlı bu maçlar gençler için, Ceyhun Hoca da sık sık yanına çağırıp gerekenleri anlatıyor onlara zaten.

İlk yarı çok başarılı bir maç çıkaran Panküp Kayseri'nin en iyi oyuncusu Tuğçe Canbaz'ın sakatlanması büyük şanssızlık oldu Panküp için. Onlar da yabancısız oynadılar dünkü maçı ama yerli rotasyonları dikkat çekiciydi gerçekten. Aynur, Pınar, Esra, Gizem, Tuğçe, Aslı gibi etkili yerlileriyle özellikle ilk yarıda alkışı hak ettiler. Balım'ın sayısıyla 60-60'ta eşitlenen skor sonrasında top iki takım arasında gidip geldi, Galatasaray'ın acele etmesi sonucunda top kaybı geldi ve Aynur son saniyede faul çizgisine gitti ama iki atıştan da yararlanamayan Aynur maçın kaderine etki etti. İlk çeyrek sonucunda Panküp lehine açılan yüksek farkı maç sonuna kadar yavaş yavaş eriten Galatasaray, uzatmalarda geriden gelmenin moraliyle maçı kazanmayı başardı.

Herkes yeni transferleri merak ediyordur, kısa kısa gözlemlerimizi yazalım. Gintare 19 sayı ile takımın en skorer ismi oldu. Faul çizgisinden yüksek isabet sağlayan Litvanyalı oyuncu, ilginç stili ile dikkat çektiği faul atışlarından son 4 tanesini de kaçırdı. Gücünün yeterli olduğunu söyleyemeyiz Petronyte'nin, özellikle ribaund mücadelelerinde topu rakibinden koparmayı beceremedi genellikle. Nihan Anaz, Işıl'ın olmadığı dakikalarda takımın direksiyonuna geçen isimdi. Kendi pek sevmese de oyun kurucu pozisyonunda sık sık izleyebiliriz onu, kritik yerlerde sayılarıyla da devreye girdi tecrübeli oyuncu. Gülşah Gümüşay'ı benim onun hakkındaki görüşlerimi bilenleri şaşırtmayacak şekilde beğendim. İlk maçında dış isabetleriyle iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz. Yalnız sanki biraz kalın gibi geldi bana pozisyonu için. Ceyda fazlaca karavana attı bugün ama uzatmaların başındaki üçlüğü ile de ışığı yaktı. O çok genç bir oyuncu değil, o yüzden direk katkı bekliyoruz Ceyda'dan. Daha başarılı oyunlar çıkaracağına da inancımız tam zaten. Işıl da geri döndü bu maçla, %100 hazır olduğunu söyleyemeyiz ama attığı çok şık birkaç pasla gözümüzün pasını da sildi. Kaptana da tekrardan hoşgeldin diyoruz.

İlk maçta parkeden akılda kalan notlar bunlar, bir de tribünden detay verelim; Fenerbahçe'nin yeni koçu Laszlo Ratgeber de maçın ilk yarısını salonda izledi. Aydın (Uğuz) Hoca'dan sık sık Galatasaray hakkında bilgiler alıp devrenin sonuçlanması ile salondan ayrıldılar.

Günün diğer maçında Samsun Basket, Mersin BŞB.'yi 64-60 mağlup etti. Caner Hoca'nın ateşli kenar yönetimini görünce aksi bir sonucu aklımıza bile getirmedik zaten :). Elimizde rakam yok ama sayılarıyla gerektiği yerlerde devreye giren Gülşah Akkaya, maçın yıldızıydı bizim gözümüzde. Kimsenin hakkını yemiyoruzdur umarım.

Günün Programı:
15:00 Galatasaray Medical Park - Mersin BŞB
17:00 Samsun Basket - Panküp Kayseri Şeker

Hiç yorum yok: