BIY AD

14 Eylül 2010 Salı

Galatasaray:68 - Mersin BŞB:60

İkinci gün maçında Galatasaray, Mersin karşısındaydı. Dünkü Panküp maçına nazaran daha kontrollü olan ekibimiz Bahar Çağlar'ın etkili oyunuyla maçı kazandı. Dün de iyi bir maç çıkarmıştı Bahar, pek değinmedik ama bugün zorla yazdırdı özellikle son periyotta yaptığı güzel işlerle. Gizem'in de düne nazaran daha etkili olduğunu belirtelim. Panküp maçının ardından yazdıklarımıza pek bir şey eklemeye gerek yok bunun haricinde.

Diğer taraftan bakarsak; Mersin hakkında yerli rotasyonlarının geçtiğimiz senelere göre büyük ölçüde zayıfladığını söyleyebiliriz. Gülnur'un dış atışları ile maça tutunmaya çalıştılar. Onlar da Galatasaray gibi bir yabancı kullanıyorlar ama Lacey Simpson'ın da çok fazla fark yaratıp göze battığını söylemeyiz. Dün Panküp için yerli rotasyonları beğeni kazandı demiştik, bugün de Mersin için işleri zor diyebiliriz.

Oyuncu performansları hakkında farklı veriler var farklı sitelerde, biz resmi siteden alıntılayıp Galatasaray kısmını bitirelim yazının; "Galatasaray Medical Park’ta Gintare Petronyte 11 sayı, 6 ribaund ve 3 blokla öne çıkan oyuncu oldu. Bahar Çağlar, 9’u son çeyrekte olmak üzere, 11 sayı üreten bir diğer isimdi. Ceyda Kozluca ve Gizem Başaran ise 8'er sayı ile oynadı."

Günün diğer maçında ise Panküp ile Samsun Basket karşılaştı, maçın ilk yarısına Panküp iyi başlayan taraftı ilk yarıda açtıkları farkı, ikinci yarıda koruyamasalar da düşük tempodaki maçı 56-50 kazanmasını bildiler.

Hiç yorum yok: