BIY AD

5 Eylül 2010 Pazar

Büyük Boy Heyecan

Kadro hazırlama telaşı, ev sahibi olmanın heyecanı derken Dünya Şampiyonası başladı, hatta grup aşamalarını geçtik bile. O gelmiyor, bu sakatlandı derken turnuva öncesi her gün kötü haberler gelse de basketbolun heyecanını sonuna kadar hissetmeye başladık. Oyun başlayınca her şey unutuluyor tabii. Özellikle 12 Dev Adam olmak üzere turnuvayı biz de keyifle takip ediyoruz. Tribünlere renk katan Slovenya'sı, ekolüyle Litvanya'sı, kreması olmasa da Amerika'sı, dünyada her sporun lideri gösterilen İspanya'sı ve Türkiye'miz ile Ankara, İzmir, Kayseri ve İstanbul'dan basketbol pompalıyoruz tüm dünyaya.

Grup aşamaları sonrasında, A Grubu'ndan; Sırbistan, Arjantin, Avustralya, Angola, B Grubu'ndan; ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, C Grubu'ndan; Türkiye, Rusya, Yunanistan, Çin ve D Grubu'ndan da; Litvanya, İspanya, Yeni Zelanda, Fransa üst tura yükselen ekipler. Bu takımlardan Türkiye, Litvanya ve Amerika grup aşamasını namağlup tamamlayan 3 takım. Türkiye'nin sırrını Ömer Onan sayesinde biliyoruz, bu enerji patlamasından sonra ben performansımızı az bile buluyorum. Asıl soru, Amerikalılar ve Litvanyalılar nasıl öğrendiler sırrımızı?

Ülke basketboluna verdiği sponsorluk desteği ile adından sıkça söz ettiren Ülker, Dünya Şampiyonası'nı da pas geçmedi. Şampiyonaya özel olarak üretilen Metro Büyük Boy, turnuvanın enerji sponsoru oldu adeta. Reklamda Mirsad'ın topunu elinde patlatan Ömer, sahada da rakiplerini benzer duruma düşürüyor, takım arkadaşlarını da ateşliyor. Herhalde Galatasaray Cafe Crown'ın eski oyuncusu Simas Jasaitis de takım arkadaşlarına Metro Büyük Boy'dan bahsetmiş olmalı. Alışılmış tarzda bir uzunları ve süper yıldızları olmadan da kazanmaya devam eden Amerika'da enerjiye çokça ihtiyaç duyan bir sistemde Metro'dan faydalanıyordur herhalde. Birileri İspanya, Yunanistan gibi iyi başlayamayan takımlara da bundan bahsetse iyi olacağa benziyor.

Malum; "Enerji geliyorum demez!"

Hiç yorum yok: