BIY AD

2 Eylül 2010 Perşembe

New York Konferans Finalinde

WNBA'de konferans yarı finallerinde, 3. maça kalan tek seri bu sabaha karşı oynanan maç ile sonuçlandı. İyi bir son çeyrek oynayan New York Liberty, Doğu Konferansı'nda finalist olmayı başardı. İki takımın da asla vazgeçmediği son topa kadar mücadelenin sürdüğü bu karşılaşmada Fever son iki hücumu değerlendiremeyince, 77-74 Liberty üstünlüğü ile tamamlandı maç.

İzlediğim en zevkli, en heyecanlı maçlardan biri olarak best oflarım arasına girdi bu sabahki mücadele. Maçın başında Janel McCarville'in oynamadığını görünce, Indiana bir adım öne çıktı demiştik ama Cappie bir takımlık iş yaptı tek başına. 30 sayı üreten Pondexter son anlarda akıl almaz sayılar attı, sayı çıkması imkansız yerlerden puanları NY hanesine yazdırdı. Maç bittiğinde Cappie konuşurken, Taj da dahil Madison Square Garden, MVP diye inliyordu. Salonun ortasında savaş kazanmış bir kumandan gibi duruyordu Pondexter. İlk üç çeyreğin bitişinde de Fever öndeydi ama son çeyrekte bu başarıyı gösteremediler, son çeyrekte oyun ve özellikle Indiana Fever ciddi bir şekilde kitlendi zaten. İlk iki çeyrekte ortalama 23 sayı üreten takımlar, son çeyrekte toplam 22 sayı atabildi ve bunlardan sadece 8'i Fever adınaydı. Katie Douglas 24 ve Tamika Catchings 21 sayıyla bitirirken maçı, bu ikiliden sadece Tamika 2 sayı üretebildi final çeyreğinde. Tamika lehine çıkmayan bazı kritik düdüklerde twitter tartışmalarında ciddi yer tuttu.

Tamika'ya hayranlığımı, bir kez daha yinelemekten kaçınmayacağım. Maçın ilk saniyesinden, 40. dakikasına kadar en çok çabalayan oydu. Ne yazık ki yine şampiyonluk göremeyecek bu sene de. Yalnız bana ciddi olarak rahatsızlık veren bir konu var. Yıldız düdüğü diye adlandırılan kararlar bir yana, normal bir oyuncuya çıkması gereken düdükler bile Tamika'nın yanında olmuyor hiçbir zaman. Tamika'da hakem şansı kesinlikle yok, 3. kez şampiyonluk yolundan hakem kararları ile 'koparılışına' şahit oluyorum. Bir basketbol emekçisi Tamika'nın parmaklağında yüzük, elinde kupa görmek isterdik ama bunu göremeden perde yine kapandı.

Savunmanın kraliçelerine de hoşçakal derken, Doğu'da New York-Atlanta, Batı'da ise Seattle-Phoenix serileri WNBA finalistlerini belirleyecek.

Hiç yorum yok: