BIY AD

8 Eylül 2010 Çarşamba

Toplanın Başlıyoruz!

Sarayın Sultanları yeni sezon hazırlıklarına devam ediyorlar. Koç Ceyhun Yıldızoğlu'nun vakit kaybetmeden takımın başına geçmesiyle teknik ekip tamamlansa da, milli ve Amerikalı oyuncuların izinli olmasından ötürü az sayıda oyuncu var şu anda koçun elinde. Florya'da Işıl Alben, Gülşah Gümüşay, Nihan Anaz, Tuğba Palazoğlu ve genç takım takviyeli bir ekip var şimdilik. Milli oyuncaların da kısa bir dinlenmenin ardından bu hafta içinde takıma dahil olmaları bekleniyor. Hatta resmi site aracılığı ile Gintare'nin dün İstanbul'a geldiğini öğrendik. Bu dönemde Nihan ve Tuğba'nın da sakatlıklarından ötürü, sahada takımla birlikte çalışmadıklarını söyleyelim. Nihan'ın sakatlığı daha kısa süreliyken, Tuğba'nın ay sonuna kadar dinlendirilmesi bekleniyor.

Ceyhun Hoca'nın GS Tv'ye yaptığı açıklamalar umut verici. Hemen hemen arzuladığı kadronun kurulduğunu, hiçbir pozisyonda eksiklerinin olmadığını söyleyen koç, takımının çok çalışarak iyi yerlere gelebileceğini düşünüyor. Milli takımdaki öğrencileri hakkında da konuşan koç gençlere ne derece önem verdiğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Yasemen'den daha fazlasını beklediğini ama burnundaki problem yüzünden beklentilerinin karşılayamadığını belirtirken, Bahar'ın da hakkını teslim etti Yıldızoğlu. Bahar sakatlığına rağmen çok iyi bir milli takım süreci geçirerek bu övgüleri alnının teriyle aldı zaten. Yasemen'in de geçtiğimiz günlerde burnundan bir operasyon geçirdiğini belirtelim. Şu anda takımla birlikte çalışan genç oyuncularında bu dönemdeki performansları kaderlerini etkileyecek, Galatasaray'da kalmalarının kariyerleri açısından bir faydası olmayacak genç oyuncularımızın oynayabilecekleri takımlara kiralanmaları bekleniyor.

13-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Magic Cup vasıtısıyla Sultanları yeni çehresiyle ilk kez göreceğiz. Bu 4'lü turnuvaya katılacak diğer ekipler; Samsun Basket, Mersin BŞB. ve Panküp Şekerspor. Anadolu'nun 3 güçlü takımına karşı bakalım genç Galatasaray'ın ilk sınavı nasıl olacak. Sakatlığı çok ciddi olmayan Nihan da forma giyebilecek bu turnuvada.

Biz de yeni sezon hazırlıklarına başladık blog olarak. Sağ taraftaki kadro kısmı güncellendi. Yeni transferler için, 'hoşgeldin' yazılarını bağladık isimlere. Kadro kısmını güncellerken net bir resim çıktı karşımıza, geçen seneden kalan oyuncular; Işıl, Tuğba, Yasemen, Bahar, Dilara ve Gizem. Uzun süreli bir sakatlık yaşayan Dilara ve bu sene kadroya girmesi biraz zor gözüken Gizem'i ayırıyorum geçen sene çok kısa süreler aldıkları için. Işıl geçen sene hiç yoktu, Yasemen ancak rahat maçlarda belirli süreler alıyordu, Bahar kesinlikle hak ettiği şekilde kullanılmıyordu ve Tuğba da normal sezonda birçok maçı sakatlıklar yüzünden kaçırmıştı. Lafın kısası, geçen sene kullanılamayan 4 oyuncu + 8 yeni transfer ve yeni bir koç. Bambaşka bir Galatasaray yeni sezona hazırlanıyor. Hazırlık süreci ilerledikçe biz de yazmaya devam ederiz, WNBA'e fazla dalınca biraz ihmal etmiştik Galatasaray'ı, yavaş yavaş lige ısınmaya başlayalım.

Ve son olarak; zaten herkes ilgiyle okumuştur ama okumayanlar da görsün: IŞIL ALBEN GERİ DÖNÜYOR!

Hiç yorum yok: