BIY AD

23 Eylül 2010 Perşembe

Geno'nun Bebekleri

Dün erken saatlerde yapılan açıklamayla Amerika'nın kadrosu kesinleşti. Seimone Augustus ve Kara Lawson kadrodan son olarak elenen iki isim oldular. 12 kişilik Yıldızlar Karması ise şu şekilde; Sue Bird, Tamika Catchings, Diana Taurasi, Sylvia Fowles, Swin Cash, Jayne Appel, Tina Charles, Candice Dupree, Asjha Jones, Angel McCoughtry, Maya Moore ve Lindsay Whalen.

Koç Geno Auriemma'nın bir yılı aşkın bir süredir ABD Milli Takımı'nın da koçluğunu yürütmesinden ötürü, bir çok dünya yıldızının hocalığını yapması pek ilginç durmuyor. Fakat 6 oyuncuyla takımın tam yarısını bu seviyeye çıkaran isimin de kendisi olması işin ilgi çekici yönü . 1985'ten bu yana sürdürdüğü UConn Huskies (Connecticut Üniversitesi) koçluğunda takımını başarıdan başarıya koşturan Auriemma bu süreç içinde 7 kez NCAA şampiyonluğuna ulaştı. Özellikle son iki sezonda hiç mağlubiyet almadan gelen kusursuz şampiyonluklarla NCAA tarihine geçen işlere imza attılar. Yeni profesyonel olmaları dolayısıyla hafızalarımızda UConn formalı halleri taze olan Renee Montgomery (ilk etapta milli takım kadrosundaydı ama sonra çıkarıldı), bu yıl WNBA'de rekorlar kırarak Yılın Çaylağı seçilen Tina Charles ve daha profesyonel olmadan All Star olan, milli takım forması giyen Geno Auriemma ve Amerika basketbolunun son harikası Maya Moore takımlarının son iki senede yakaladığı başarıların temel taşları ve WNBA'in yeni yıldız adayları. Bir de hali hazırda aynı yollardan geçmiş, UConn forması ve Geno Auriemma'nın eğitimi altında profesyonelliğe adım atmış ve artık dünya yıldızı haline gelmiş Diana Taurasi, Sue Bird, Swin Cash ve Asjha Jones da Amerika Milli Takımında görev alacaklar.

Okullarının ve Auriemma'nın kartvizitinde büyük harflerle yer alan bu 6 ismin yanı sıra, Seattle ile WNBA şampiyonluğuna ulaşan ve Rus Milli Takımı'nda görev alan Svetlana Abrosimova, demin de bahsettiğimiz Renee Montgomery, emekli oyuncular; Rebecca Lobo, Jamelle Elliott, Ashley Battle, Kelly Schumacher, Kara Wolters, Jennifer Rizzotti, Shea Ralph UConn'ın diğer unutulmaz mezunları. Bir de ülkemizden tanıdığımız Nykesha Sales ve artık Türk vatandaşlığına geçen Barbara Turner da yine Geno patentli yıldızlar.

Her başarılı takımın bir; 'Takımda kolej havası oluşturduk' klişesi vardır. Hiç zorlanmadan denenebilecek Sue Bird-Diana Taurasi-Swin Cash-Asjha Jones-Tina Charles beşi, artı Maya Moore ve benchteki lider Geno Auriemma ile bu klişe tam anlamıyla hayat bulmuş olacak. Fotoğrafta gördüğümüz gibi; bu seneki All-Star'da Renee ve Swin'in Maya'ya gösterdiği yakın ilgi bunun da en büyük göstergesi. Bakalım bu uyum, İtalyan karizmalı Auriemma ve milyon dolarlık bebeklerine NCAA'de UConn Huskies formasıyla yakaladıkları başarıları milli takımlar seviyesinde de tekrarlatabilecek mi?

Hiç yorum yok: