BIY AD

30 Eylül 2010 Perşembe

Fenerbahçe:76 - Beşiktaş:67


Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde oynanan hazırlık karşılaşmasında kazanan Fenerbahçe oldu. İki takım arasında Akatlar'da oynanan ilk maçı da Fenerbahçe kazanmıştı. Dünkü maça iyi başlayan siyah-beyazlılar olsa da Fenerbahçe sonrasında oyunun hakimiyetini ele alıp kırılma anlarına çok rahat girdi. Son anlardaki Beşiktaş çabası farkı indirmekten öteye gidemedi.


İki takıma yeni çehreleriyle baktığımız da, Beşiktaş'ın önceki senelere göre kuvvetlendiğini söyleyebiliriz. Özellikle dün Tuğba Taşçı'yı çok etkili gördük. Sakatlıksız bir sezon geçirip, formunu arttırmasını bekliyoruz bu sene. Beşiktaş'ın en önemli sorunu istikrar olacaktır. İyi oyunculardan oluşan bir kadroları var ama düzenli olarak hep aynı katkıyı veren isimler değil bunlar. Iveta Salkauske, Litvanyalı olmanın getirdiği avantajla, dış atışlarda başarılı ama bir uzunun bunu 'bir artı' olarak kullanması gerekirken onun oyun tarzı haline dönüşmüş bu özellik. İçeriden pek etkili olduğunu söyleyemiyoruz kısacası. Özellikle Kelly Santos'un içeriyi tek başına çok zorlaması gerekecek eğer böyle giderse.


Fenerbahçe için konuşursak, takımın tecrübelilerini zaten biliyoruz. 'Matovic'i beğendim demek' de saçma bir tabir olur, çünkü gayet iyi bir oyuncu olduğunu biliyorduk, beklediğimiz gibi de geldi ama Anna Vajda için aynılarını söyleyemeyiz. Hiç hazır gözükmedi ve çok hızlı bir şekilde 5 faul alıp oyun dışı kaldı. Fenerbahçe'nin gençleri özellikle ilk yarı iyi işler yaparken, şahsen Olcay'ı maç performansı ile diğerlerinden biraz ayırdığımı ve beğendiğimi söyleyeyim. Şaziye, bir pozisyonda Nevriye'nin dirseğinin kafasına gelmesiyle sakatlandı. Alnında oluşan açılma sonucunda oyuna devam edemeyen Şaziye'nin alnına dikiş atılmış.

Hiç yorum yok: